Tort dietetic de ciocolata
20 Noiembrie, 2010 Deserturi, Dulciuri, Promo |
O reteta de tort dietetic delicios recomandata de slabuta CrisetenO.
Ingrediente pentru blatul de jos (26 cm):
- 200 g alune prajite
- 50-65 g pudra de cacao inchisa la culoare
- 4 oua
- 100 g fructoza
- 65 g unt
- un praf de sare
- aroma de portocala
- coaja de portocala
Ingrediente pentru blatul de mijloc (26 cm):
- 200 g migdale prajite
- 30-35 g pudra de cacao inchisa la culoare
- 4 oua
- 100 g fructoza
- 65 g unt
- un praf de sare
- aroma de portocala
- coaja de portocala
Ingrediente pentru blatul de sus (18 cm):
- 100 g alune prajite
- 25-30 g pudra de cacao inchisa la culoare
- 2 oua
- 60 g fructoza
- 35 g unt
- un praf de sare
- aroma de portocala
- coaja de portocala
Ingrediente crema:
- 100 g fructoza
- 3-5 linguri cu varf cacao
- apa fierbinte
- 15 g unt
Mod de preparare blaturi:
- Preincalziti cuptorul la 175 grade. Pregatiti forma cu hartie de copt sau/si cu unt si putina faina.
- Rasniti alunele/migdalele si amestecati cu cacaoa si cu sarea. Separati ouale.
- Bateti galbenusurile cu 50 gr fructoza pana sunt cremoase. Topiti untul, lasati putin la racit, amestecati cu galbenusurile. Adaugati coaja de portocala si aroma de portocala.
- Bateti albusurile spuma cu restul de fructoza. In galbenusuri adaugati cacaoa. Aluatul e foarte uscat. Adaugati treptat albusurile incetisor. Daca blatul e inca prea incleiat se poate adauga 1-2 linguri apa.
- Se pune in forma, se netezeste si se coace vreo 30 minute. Se face testul cu scobitoarea si se decoreaza dupa ce se raceste.
Mod de preparare crema:
- Crema se face doar dupa ce se racesc complet blaturile.
- Se amesteca fructoza cu cacaoa, se dizolva in putina apa fierbinte. Se gusta mereu: se mai poate adauga cacao sau fructoza, dupa gust.
Asamblare (cand blaturile sunt perfect reci):
- Se pune blatul de jos cu partea neteda in sus pe o farfurie.
- Se adauga marmelada nu prea dulce de portocala, apoi se pune al doilea blat cu partea neteda in sus deasupra.
- Se unge blatul mic pe partea neteda, se aseaza central pe celelalte doua blaturi, in asa fel incat sa aiba coroana in sus.
- Se unge tortul cu crema, in mod special astupandu-se spatiul dintre cele doua blaturi de jos.
Mai cititi si...
- Tiramisu dietetic – Retete prajituri Craciun
Aceasta reteta de Tiramisu este o surpriza dietetica ideala pentru cei care sunt adepti ai stilului de viata sanatos. Din ingredientele de mai jos vei obtine o prajitura de 12 portii. O portie are ~240 - Tort de morcovi-portocala
Ingrediente pentru blat: 4 oua 100 gr zahar brut 150 gr faina de migdale 90 gr faina integrala 250 gr morcovi 1 portocala pentru ornat coaja rasa de la o portocala 15 gr praf de copt esenta naturala de vanilie Ingrediente pentru crema: 300 ml frisca - Cheesecake de lamaie-ciocolata, fara gluten
Ingrediente blat: 250 gr faina de migdale 1 lingura cu varf de cacao 1 ou 125 gr unt 80 gr sirop agave putina sare Ingrediente crema: 600 gr crema de branza (cream-cheese) 3 oua 100 gr sirop agave 1 limette 100 gr ciocolata neagra (procent mare de - Cheesecake sicilian aromat de Craciun
Iti propunem o alta varianta de desert dietetic delicios pentru masa de Craciun – o reteta de cheesecake sicilian. Ingredientele sunt pentru 12 portii, iar o portie are ~230 kcal. Ingrediente blat: oua – 2 bucata fructoza/sirop agave/miere – - Crema de ciocolata cu cafea, Montignac faza I
Ingrediente: 300 ml lapte 20 gr fructoza 3 linguri cafea instant decofeinizata 4 foi de gelatina dr. oetker 400 ciocolata neagra (eu am pus 200 gr 70% cacao si 200 gr 90% cacao, gustul este foarte puternic) 200 ml frisca (am