Documentare. Ce este Rezistenta la Insulina?
In articolul anterior, despre Sindromul Ovarelor Polichistice, ai aflat despre hormonul secretat de pancreas – insulina.
Dupa ingestia de alimente care contin carbohidrati, in intestinul subtire carbohidratii sunt defalcati in glucoza. Pentru a reduce nivelul de glucoza din sange, pancreasul secreta insulina.
Insulina este capabila sa preia surplusul de glucoza din fluxul ...Citeste »
Faina de migdale este o alternativa sanatoasa, nutritiva la traditionala faina de grau si o solutie foarte buna in cazul persoanelor care au intoleranta la gluten. De asemenea, este un aliment bun in cazul unei alimentatii in care se doreste reducerea cantitatii de carbohidrati din surse precum: cerealele. Faina de migdale poate fi folosita la ...Citeste »
A mai aparut inca o noutate in comunitatea slabutelor!
Un ajutor pentru adeptii dietei Michel Montignac, dar si pentru cei care au probleme cu glicemia, si nu numai, mai exact, pentru oricine care vrea sa isi aleaga alimentele nu doar in functie de aportul lor caloric, ci si in functie de IG-ul lor.
A fost pusa ...Citeste »
Atat cantitatea cat si calitatea carbohidratilor continuti intr-un aliment influenteaza raspunsul glicemic. Prin definitie, Incarcatura glicemica permite descrierea calitativa (prin indicele glicemic) si cantitativa a glucidelor ingerate la o masa.
Conceptul de Incarcatura glicemica a fost introdus, in anul 1997, de catre cercetatorii de la Universitatea Harvard.
Adoptarea pe termen lung a unui regim alimentar cu alimente ...Citeste »
Exista multe metode de slabire, unele bune si sanatoase, altele – foarte nocive.
Inainte de a incepe procesul de slabire este obligatoriu sa te documentezi, sa te informezi corect si sa alegi o metoda de slabire cat mai sanatoasa, care nu te va priva de alimentele esentiale.
De multe ori, am constatat ca oamenii, de fapt, nu ...Citeste »