O reteta foarte simpla, dar deosebit de gustoasa si sanatoasa.
Ingrediente pentru 2 portii:
un peste/crap intreg proaspat
sare, piper
ceapa verde, cat mai multa
rosii pasata – 400 gr
1 ulei masline
Mod de preparare:
Pestele se curata si se spala. Se portioneaza.
Se pune la gatit in vasul cu aburi.
In paralel, intr-o tigaie de teflon se pune uleiul de masline, rosiile pasata ...Citeste »
Peste provensal (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1/4 cana ulei de masline extravirgin
750 gr fileuri de peste
1/3 cana masline
1/2 linguri capere
1 cana rosii din conserva
3 linguri ceapa tocata
1/2 lingura rozmarin proaspat
1/2 lingura usturoi tocat
1/3 cana vin alb
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 230 de grade Celsius, puneti o tigaie mare la foc rapid timp de 2-3 minute.
Turnati uleiul si ...Citeste »
Crevete aromate cu orez salbatic (pentru 4 portii)
Ingrediente:
180 gr orez salbatic
500 gr crevete curatate
2 lingurite boia
1/2 lingurita piper alb
1/2 lingurita sare
1/2 catel de usturoi tocat
1 lingura ulei de masline extravirgin
2 rosii taiate bucati
patrunjel tocat (optional)
Mod de preparare:
Preparati orezul salbatic conform indicatiilor de pe pachet.
Intr-un castron mare amestecati bine crevetele, boiaua, piperul, sarea si usturoiul.
Incingeti uleiul ...Citeste »
“Fundite” de cod (pentru 2 portii)
Ingrediente:
2 fileuri de cod de 2-3 cm grosime (circa 750 gr)
2 linguri zeama de lamaie
1 cana ciuperci taiate felii subtiri
1/2 dovlecel, taiat felii
1/2 ardei gras rosu mic, taiata felii
1/2 ceapa mica, taiata rondele subtiri
2 linguri margarina
1/4 lingurita tarhon uscat
1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Taiati doua bucati ...Citeste »
Peste oceanic in sos dietetic (pentru 4 portii)
Ingrediente:
3 linguri margarina
1 cana sos Worcestershire (se gaseste in comert)
1/4 cana smantana cu continut redus de grasime
4 fileuri de peste oceanic (ex. limba de mare)
Mod de preparare:
Puneti margarina intr-o tigaie mijlocie.
Adaugati sosul Worcestershire.
Aduceti-l la fierbere si lasati-l sa scada putin.
Adaugati smantana si tineti sosul la cald.
Intre timp incalziti ...Citeste »