Ingrediente:
1 1/2 cana faina de migdale (se poate inlocui cu faina grau integrala)
3/4 cana cacao
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper macinat foarte fin
1/2 lingurita scortisoara macinata
160 gr unt, moale
115 gr zahar brut, natural
1 ou mare
1 1/2 lingurita extract natural de vanilie
zahar brut pentru ornat
Mod de preparare:
Faina de migdale, cacao, sarea, piperul si scortisoara se amesteca foarte ...Citeste »
In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am vorbit despre importanta pre-prepararii unor cereale, printre care este si faina de grau integrala. Macerarea are ca rol neutralizarea acidului fitic, continut in majoritatea cerealelor, neutralizarea enzimelor inhibitoare si descompunerea glutenului si a altor proteine din cereale in compusi mai simpli, usor de digerat/asimilat. Acidul fitic ...Citeste »
Multe mamici sunt nedumerite atunci cand vine vorba de ‘dieta’ in timpul alaptarii. In esenta, nu este vorba de o anume dieta, ci de o alimentatie variata, echilibrata, corecta si sanatoasa, care trebuie urmata atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere. Calitatea alimentelor influenteaza laptele matern si refacerea corpului dupa nastere. A consuma calorii ...Citeste »
Sectiunea de concursuri de pe Slabute are o infatisare noua – mai multa culoare, interactivitate si design autentic.
Concursurile au fost impartite in 3 categorii de baza:
Concursuri de slabit sanatos
Odata cu lansarea primului de concurs slabit sanatos online din Romania – “Slabute de Pasti 2011“, concursurile de slabit sanatos si mentinere, asistate de Calculatorul Nutritional Slabute, ...Citeste »
Oala de lut
Oalele de lut, nesmaltuite cu plumb, sunt o ‘modalitate’ simpla si sanatoasa de a prepara mancarea. Inainte de a le folosi, acestea trebuie tinute 15-25 minute intr-un vas cu apa. Abia dupa aceea, ingredientele dorite se pun in oale si se dau la cuptor.
Mancarea rezultata este aromata, delicioasa si are un gust nemaipomenit. ...Citeste »