Vase/Oale de lut pentru gatit
11 Noiembrie, 2011 Promo, Retete dietetice, Sanatate |
Oala de lut
Oalele de lut, nesmaltuite cu plumb, sunt o ‘modalitate’ simpla si sanatoasa de a prepara mancarea. Inainte de a le folosi, acestea trebuie tinute 15-25 minute intr-un vas cu apa. Abia dupa aceea, ingredientele dorite se pun in oale si se dau la cuptor.
Mancarea rezultata este aromata, delicioasa si are un gust nemaipomenit. Nu este obligatoriu sa folosesti ulei, unt sau alte tipuri de grasimi. Mancarea nu va fi ‘uscata’ sau lipita de peretii oalei.
De asemenea, daca luam exemplul legumelor care prin fierbere ‘lasa’ toti nutrientii in apa in care au fiert, in cazul oalelor de lut acest lucru nu se intampla.
Coacerea se face la foc mic, iar timpul de preparare este mai mare in comparatie cu alte vase de gatit.
Spalarea oalelor nu se face cu utilizarea de detergenti/geluri/paste pentru spalat vase. Toate aceste se absorb in lut. Avand in vedere ca mancarea nu se lipeste aproape deloc, spalarea, dupa ce oala a fost inmuiata pentru 15 minute in apa, este foarte usoara.
Oalele de lut nu se folosesc pe aragaz.
Schimbarile bruste de temperatura le pot sparge.
Sunt foarte multe mancaruri care se pot prepara in oalele de lut. Incepand cu varza scazuta, naut, ciorbe, sarmale, carne, legume, etc si terminand cu diferite deserturi (ex: crema de zahar ars).
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Cheese cake – Prajitura dietetica de branza
In mod normal, se face si un blat subtire, care se pune sub prajitura, l-am scos, sunt doar calorii in plus. De obicei o bag la cuptor, dar asta inseamna sa mai adaug si vreo 5 - Bypass gastric
Bypass gastric – generalitati Operatia de bypass gastric are ca scop micsorarea stomacului, de asemenea, procedura permite bolului alimentar sa ocoleasca o parte din intestinul subtire, in acest fel se absorb mai putine calorii. Cel mai aplicat stil - Tarta cu branza de oaie, urda si spanac (Montignac faza I)
Ingrediente pentru 6 portii: 6 oua 500 urda usor sarata 200 branza de oaie sarata 200 gr spanac congelat o ceapa 3 catei de usturoi Mod de preparare: Se mixeaza toate ingredientele (ceapa si usturoiul facute in blender si apoi puse la oala - Ce mananc la gustari?
Gustarile sunt mesele mici intre mesele principale, pentru a curma foamea si a mentine nivelul de energie. Gustarile sunt deosebit de importante si folositoare organismului atunci cand acestea sunt sanatoase. Cu siguranta ca se pot gasi - Recomandari dieta in functie de zodie – gemenii
Nativii din zodia gemeni rareori au probleme cu kilogramele in plus. Acest lucru se datoreaza constitutiei, precum si stilului de viata foarte activ. Din alimentatia zilnica a gemenilor nu trebuie sa lipseasca produsele lactate, fructele de
Decembrie 10th, 2011 at 18:28
as vrea sa cumpar oale de lut pe internet si sa imi fie livrate in irlanda.stiti cumva un site?