Cannelloni cu urda “Slabuta”
13 Septembrie, 2010 Paste, Pizza, Promo |
Cannellonni (din grau dur) cu urda
Ingrediente pentru 11 portii:
- Cannelloni din faina din grau dur – 250g
- Urda – 250g
- Oua proaspete – 95g (2 bucati)
- Sare de/pentru masa – 6g (1 lingurita)
- Lapte pasteurizat 2,5% grasime – 100ml
- Apa plata – 100ml
- Cascaval 17% grasime, fara lactoza – 60g
- Marar – 60g
Mod de preparare:
- Se pun 2 l apa intr-un vas, la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga 1 lingurita sare si se amesteca foarte bine.
- Dupa ce sarea s-a dizolvat, se adauga cannellonni. Se fierb 4 minute.
- Se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
- Intr-un castron, urda se amesteca cu ouale, sarea si mararul tocat marunt.
- Laptele se amesteca cu apa.
- Se ia un vas (de preferat de teflon sau yena), se toarna 100 ml de amestec lapte si apa.
- Cannelloni se umplu cu pasta de urda si se aseaza unul langa celalalt in vas.
- Peste primul strat se presara jumatate din cascavalul razuit.
- Se aseaza al doilea strat de cannelloni umplute.
- Se toarna 100 ml lapte cu apa si se presara cascavalul razuit ramas.
- Se da la cuptor, pentru 20-25 minute.
- Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa putin la racit, dupa, se pot servi.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1535 gr. O portie, 2 cannelloni umpluti, are ~140 gr.
Informatii nutritionale Cannelloni cu urda “Slabuta”
Mai cititi si...
- Buseu cu dovlecei si urda
Buseu dietetic cu dovlecei si urda Ingrediente: Urda dulce de vaca, 104g Sare de/pentru masa, 6g (1 lingurita) Ceapa, 82g Dovlecei, 474g (3 dovlecei medii) Oua proaspete, 4 bucati Mod de preparare: Se dau dovleceii spalati pe razatoare. Se toaca marunt ceapa. Se razuie si - Salata de Craciun “Glob brad”
Ingrediente pentru 10 portii: ton in suc propriu – 1 conserva (200 gr) oua fierte – 3 bucati ceapa – 1 bucata mar – 1 bucata cascaval (cheag tare) – 100 gr rodie – 1/2 bucata sare, piper negru – dupa gust maioneza - Drob “Slabuta”
Inca o reteta pe care am inventat-o zilele astea, pornind de la ideea de drob. Singura asemanare cu drobul sunt ouale fierte din interiorul acestei mancaruri, restul este creatia proprie. A iesit ceva de nedescris - Masa de Pasti – varianta ovo-lacto-vegetariana
Felul I Supa de verdeturi, de Pasti (~198 kcal/portie) Ingrediente pentru 6 portii: apa – 1500 ml oua de prepelita, fierte tare – 6 bucati frunze de coriandru – 4 legaturi patrunjel proaspat – 2 legaturi cascaval, cheag tare – 200 gr faina - Chec dietetic cu fructoza “Slabuta”
Chec dietetic “Slabuta” Ingrediente: Tarate fine de grau, 100% natural si integral – 70 gr Oua proaspete – 265 gr (5 bucati) Bicarbonat de sodiu, alimentar – 5 gr Praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr Esenta de vanilie,