Oua de prepelita – partea I
12 Iulie, 2010 Calorii, Info alimente, Promo, Sanatate |
![]() |
Inca nu stii multe despre ouale de prepelita?!
Mai jos vei gasi cateva dintre motive pentru care ouale de prepelita merita atentia ta. Tot in acest articol vom incerca sa punctam diferentele dintre ouale de gaina si ouale de prepelita.
Ouale de prepelita nu provoca alergii
Spre deosebire de ouale de gaina, ouale de prepelita nu provoca alergii, nici la copii si nici la adulti. Dimpotriva, prezenta proteinei ovomucoid poate suprima reactiile alergice, drept pentru care din ouale de prepelita se prepara diferite produse farmaceutice, de exemplu, extract de ovomucoid – folosit pentru tratarea alergiilor.
Ouale de prepelita elimina radionuclizii
Ouale de prepelita cresc rezistenta la radiatii si contribuie la eliminarea din organism a radionuclizilor. Nu e de mirare ca medicii recomanda ouale de prepelita oamenilor care au avut expunere indelungata la radiatii sau cei care locuiesc in zone ecologic-devaforizate, precum si in orasele mari (unde nivelul radiatiilor este deseori peste limita).
Ouale de prepelita sunt mai gustoase
Ouale de prepelita sunt considerate a fi cele mai delicioase oua printre cele care provin de la pasarile de curte.
Pot fi mancate coapte, fierte, crude, prajite, marinate. De asemenea, din oua de prepelita se pot gati omlete, maioneza, salate sau se pot folosi pentru decorarea diferitelor feluri de mancare.
Datorita dimensiunii dar si “petelor atractive”, copiii prefera mai mult aceste oua decat cele de gaina.
Din oua de prepelita fierte se poate face un minunat aspic pe baza de supa limpede de legume sau supa limpede de pasare.
Coaja oualelor de prepelita nu trebuie aruncata
“Invelisul” fragil al oualelor de prepelita reprezinta o sursa de calciu, care se asimileaza rapid in organism, si un complex de alte 26 de elemente, printre care: cupru, fluor, fier, mangan, molibden, fosfor, sulf, zinc, siliciu.
Dintre toate cele enumerate mai sus, deosebit de importante sunt siliciul si molibdenul; hrana noastra de zi cu zi este extrem de saraca in aceste elemente, iar ele sunt absolut necesare pentru reactiile biochimice normale din organism.
De aceea nu aruncati coaja oualelor, ci macinati-o si adaugati-o in mancarea pe care o preparati. Un astfel de “tratament” nu este numai extrem de eficient, dar nu are efecte secundare si nici nu exista riscul de supradozaj.
Mai cititi si...
- Ouale de prepelita – sanatate in cateva grame
Ouale de prepelita sunt un aliment extrem de nutritiv si important pentru sanatate. Cate oua de prepelita se consuma? Conform studiilor de specilitate, se respecta urmatorele cantitati: copii intre 1-3 ani = nu mai mult de 2 oua/zi copii - Oua de prepelita – partea II
In partea I am vorbit despre cateva dintre beneficiile oualelor de prepelita, precum si despre deosebirile dintre ouale de gaina si cele de prepelita. Continuam cu alte aspecte importante. Ouale de prepelita contin mai multe vitamine Chiar daca - Oua – cum le alegem, deosebim
Culoare Pete rosii pe/in galbenus Cu siguranta, nu o singura data ati observat pete rosii pe galbenus. Aceste pete apar ca rezultat al spargerii de vase sanguine la gaina-mama si patrunderea sangelui in galbenus. Prezenta acestor pete - Oua vopsite in culori naturale
Exista mai multe metode de a obtine culori naturale pentru ouale de Pasti, fara a folosi “colorantii-vopsea” (e-uri) din comert (E102 – galben, E133 – albastru, E122 – rosu sau E110 – portocaliu). Coji de ceapa - Pate fin de pui cu champignon si coaja de portocale
Ingrediente pentru 6 portii: champignon mici – 150 gr file de pui/piept de pui – 300 gr ou de gaina, integral – 2 bucati coaja de portocale rasa fin – 1 lingura pesmete razuit – 1 lingura frisca 20% grasime –