Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Oua de prepelita – partea I

Calorii, Info alimente, Promo, Sanatate


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Oua de prepelita – partea I, articol scris de catre Slăbuţa

Inca nu stii multe despre ouale de prepelita?!

Mai jos vei gasi cateva dintre motive pentru care ouale de prepelita merita atentia ta. Tot in acest articol vom incerca sa punctam diferentele dintre ouale de gaina si ouale de prepelita.

oua-prepelita Oua de prepelita - partea IOuale de prepelita nu provoca alergii

Spre deosebire de ouale de gaina, ouale de prepelita nu provoca alergii, nici la copii si nici la adulti. Dimpotriva, prezenta proteinei ovomucoid poate suprima reactiile alergice, drept pentru care din ouale de prepelita se prepara diferite produse farmaceutice, de exemplu, extract de ovomucoid – folosit pentru tratarea alergiilor.

Ouale de prepelita elimina radionuclizii

Ouale de prepelita cresc rezistenta la radiatii si contribuie la eliminarea din organism a radionuclizilor. Nu e de mirare ca medicii recomanda ouale de prepelita oamenilor care au avut expunere indelungata la radiatii sau cei care locuiesc in zone ecologic-devaforizate, precum si in orasele mari (unde nivelul radiatiilor este deseori peste limita).

Ouale de prepelita sunt mai gustoase

Ouale de prepelita sunt considerate a fi cele mai delicioase oua printre cele care provin de la pasarile de curte.

Pot fi mancate coapte, fierte, crude, prajite, marinate. De asemenea, din oua de prepelita se pot gati omlete, maioneza, salate sau se pot folosi pentru decorarea diferitelor feluri de mancare.

Datorita dimensiunii dar si “petelor atractive”, copiii prefera mai mult aceste oua decat cele de gaina.

Din oua de prepelita fierte se poate face un minunat aspic pe baza de supa limpede de legume sau supa limpede de pasare.

Coaja oualelor de prepelita nu trebuie aruncata

“Invelisul” fragil al oualelor de prepelita reprezinta o sursa de calciu, care se asimileaza rapid in organism, si un complex de alte 26 de elemente, printre care: cupru, fluor, fier, mangan, molibden, fosfor, sulf, zinc, siliciu.

Dintre toate cele enumerate mai sus, deosebit de importante sunt siliciul si molibdenul; hrana noastra de zi cu zi este extrem de saraca in aceste elemente, iar ele sunt absolut necesare pentru reactiile biochimice normale din organism.

De aceea nu aruncati coaja oualelor, ci macinati-o si adaugati-o in mancarea pe care o preparati. Un astfel de “tratament” nu este numai extrem de eficient, dar nu are efecte secundare si nici nu exista riscul de supradozaj.

Mai cititi si...

  • Ouale de prepelita – sanatate in cateva grame
    Ouale de prepelita sunt un aliment extrem de nutritiv si important pentru sanatate. Cate oua de prepelita se consuma? Conform studiilor de specilitate, se respecta urmatorele cantitati: copii intre 1-3 ani = nu mai mult de 2 oua/zi copii
  • Oua de prepelita – partea II
    In partea I am vorbit despre cateva dintre beneficiile oualelor de prepelita, precum si despre deosebirile dintre ouale de gaina si cele de prepelita. Continuam cu alte aspecte importante. Ouale de prepelita contin mai multe vitamine Chiar daca
  • Oua – cum le alegem, deosebim
    Culoare Pete rosii pe/in galbenus Cu siguranta, nu o singura data ati observat pete rosii pe galbenus. Aceste pete apar ca rezultat al spargerii de vase sanguine la gaina-mama si patrunderea sangelui in galbenus. Prezenta acestor pete
  • Oua vopsite in culori naturale
    Exista mai multe metode de a obtine culori naturale pentru ouale de Pasti, fara a folosi “colorantii-vopsea” (e-uri) din comert (E102 – galben, E133 – albastru, E122 – rosu sau E110 – portocaliu). Coji de ceapa
  • Pate fin de pui cu champignon si coaja de portocale
    Ingrediente pentru 6 portii: champignon mici – 150 gr file de pui/piept de pui – 300 gr ou de gaina, integral – 2 bucati coaja de portocale rasa fin – 1 lingura pesmete razuit –  1 lingura frisca 20% grasime –

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
  • Probleme vizualizare grafice
    brianna39, 16 oct 2017 10:30:28
    Buna Slabutelor , oare de ce de o perioada nu mai pot vizualiza ...
  • Jurnal Diana - Pot si voi reusi!
    happygirldiana, 30 sep 2017 23:49:14
    Seara buna! Eu sunt Diana, unele dintre voi poate va mai amintiti ...
  • Jurnal Elena nr 3
    elena20sverige, 05 sep 2017 13:18:16
    Buna ! Din nou mi s-a arhivat jurnalul x-(. Deci imi deschisai unul ...
  • Jurnal Mada
    mad24, 24 aug 2017 22:23:24
    Salutare, slabute dragi! >:D< Dupa multe framantari, m-am hotarat sa-mi deschid un nou ...
  • Jolye79 - carpe diem
    jolye79, 17 iul 2017 09:07:53
    După schimbarea unui job care mi se părea greu cu unul care, ...
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Calorii, Info alimente, Promo, Sanatate (255 / 451)


Ingrediente: 1 litru de lapte integral 8 oua 1 lamaie rasa 4 linguri de fructoza in compozitie 4 linguri de fructoza pentru caramel Mod de preparare: Se fierbe laptele apoi se lasa la racit, iar ...