Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Despre cereale

Cereale fara gluten

Dieta, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie 2 Comentarii
Cereale fara gluten

Ce inseamna intoleranta la gluten?
In ultimul timp, cazurile de intoleranta la gluten au crescut foarte mult. Intoleranta la gluten este o boala inflamatorie a intestinului subtire, care apare ca rezultat a unei reactii imunoalergice fata de gluten.
Simptomele intolerantei la gluten difera de la om la om. Sindromul colonului iritabil, tulburarile imunitare, tulburarile gastro-intenstinale (balonare abdominala, ...Citeste »

Cereale – macerare, fermentare, incoltire (III)

Afectiuni cardio-vasculare, Afectiuni digestive, Diabet zaharat, Dieta, Info alimente, Obezitate, Promo, Sfaturi slabire Comentarii
Cereale – macerare, fermentare, incoltire (III)

In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am inceput discutia despre metodele optime de preparare a cerealelor.
Cereale incoltite
Consumul de cereale rafinate/procesate influenteaza in mod negativ sanatatea noastra, contribuie in mod direct la aparitia unor probleme cum ar fi: obezitatea, nivel ridicat de colesterol, probleme cardiace, hiperglicemia si diabet.
Consumul de cereale incoltite aduce organismului nostru ...Citeste »

Cereale – macerare, fermentare, incoltire (II)

Afectiuni digestive, Dieta, Info alimente, Obezitate, Promo, Sanatatea in familie Comentarii
Cereale – macerare, fermentare, incoltire (II)

Articolul precedent prezenta generalitati si explicatii stiintifice despre un mod optim si sanatos de preparare a cerealelor. Astfel, am aflat despre metodele prin care acidul fitic, dar si glutenul, continut in majoritatea cerealelor, poate fi partial neutralizat.
Urmeaza descrierea detaliata a fiecarei metode in parte: macerare, fermentare, incoltire.
Macerarea cerealelor
Macerarea cerealelor integrale se face intr-un mediu acid ...Citeste »

Cereale – macerare, fermentare, incoltire (I)

Afectiuni digestive, Dieta, Info alimente, Obezitate, Promo, Sanatatea in familie Comentarii
Cereale – macerare, fermentare, incoltire (I)

Intr-un articol mai vechi, am vorbit despre beneficiile prezentei ovazului in alimentatia noastra. Apoi, acum ceva timp, in cadrul unei discutii despre pregatirea ovazului, am fost intrebata de ce nu este bine sa il fierbem direct. Ca si in cazul altor alimente, exista anumite metode de preparare ale ovazului si, in general, ale cerealelor, care ...Citeste »

Ce mananc la gustari?

Dieta, Promo, Sfaturi slabire Comentarii
Ce mananc la gustari?

Gustarile sunt mesele mici intre mesele principale, pentru a curma foamea si a mentine nivelul de energie.
Gustarile sunt deosebit de importante si folositoare organismului atunci cand acestea sunt sanatoase. Cu siguranta ca se pot gasi inlocuitori mult mai buni produselor de patiserie, snack-urilor, dulciurilor, bauturilor carbogazoase, etc.
Alimente ce pot fi incluse in prepararea gustarilor:

Legume si ...Citeste »

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: