Triunghiuri (foi de placinta) cu dovleac, reteta dietetica cu fructoza
Ingrediente:
foi de placinta Linco – 94 gr
dovleac – 730 gr
ulei – 20 ml (~1 lingura)
fructoza – 56 gr
scortisoara – 4 gr
esenta de vanilie – 6 ml
Mod de preparare:
Dovleacul, spalat si curatat de coaja, se da prin razatoare.
Impreuna cu fructoza si scortisoara, dovleacul se pune la calit, ...Citeste »
Triunghiuri (foi de placinta) cu mere, reteta dietetica cu fructoza
Ingrediente:
mere – 586 gr
fructoza – 31 gr
zahar vanilat – 8 gr
scortisoara – 4 gr
gris 13 gr (1 lingura)
foi de placinta – 110 gr
ulei pentru uns - 20 ml (1 lingura)
Mod de preparare:
Merele, spalate si curatate de coaja, se dau prin razatoare.
Impreuna cu fructoza si scortisoara merele ...Citeste »
Reteta de post, recomandata de slabuta Rusu_Laura
Ingrediente:
230 g ciuperci
35 gr faina neagra
15 gr vegeta
500-600 ml apa
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa si vegeta.
In alt vas se pun ciupercile la foc mic cu putina apa (30 ml maxim), se amesteca continuu (optional se poate adauga putin piper).
Dupa 5 minute se adauga peste ciuperci 400-500 ml ...Citeste »
28 Ianuarie, 2010Aperitive
Tarta cu branza, mustar si chimion (240 kcal per portie)
Ingrediente pentru 4 portii:
3 oua
200g urda
300g branza cu 0% grasime
1 iaurt slab
2 linguri de mustar
2 linguri de chimion
60g proteine de soia texturate
Mod de preparare:
Macinati cu mixerul proteinele de soia deshidratate pana se fac praf; apoi le umeziti, pana obtineti consistenta unui aluat, incorporati o lingura de ...Citeste »
19 Ianuarie, 2010Aperitive
Ingrediente:
4 ardei grasi de diverse culori sau 4 gogosari
5 linguri de maioneza sau sos de iaurt
3-4 castraveti in otet
200 gr piept de pui
1 mar
1 legatura de marar proaspat
1 rosie
sare
piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare.
Castravetii se scurg de otet si se taie in cubulete.
Pieptul se scurge si se lasa la racit, ...Citeste »