Tarta cu branza, mustar si chimion
28 Ianuarie, 2010 Aperitive |
![]() |
Tarta cu branza, mustar si chimion (240 kcal per portie)
Ingrediente pentru 4 portii:
- 3 oua
- 200g urda
- 300g branza cu 0% grasime
- 1 iaurt slab
- 2 linguri de mustar
- 2 linguri de chimion
- 60g proteine de soia texturate
Mod de preparare:
Macinati cu mixerul proteinele de soia deshidratate pana se fac praf; apoi le umeziti, pana obtineti consistenta unui aluat, incorporati o lingura de mustar si il intindeti pe fundul unei forme cu pereti inalti si fundul detasabil, uns usor cu ulei.
Amestecati restul ingredientelor, inclusiv o parte din chimion.
Turnati in forma si coaceti la cuptor la foc potrivit, timp de 45 minute, pana ce tarta s-a umflat si s-a rumenit.
Lasati sa se raceasca 2 minute si puneti pe deasupa chimenul ramas.
Se poate servi calda sau rece.
Mai cititi si...
- Quiche cu somon si branza cu mucegai in stil Montignac
Quiche cu somon si branza cu mucegai Ingrediente pentru 4 portii: ulei de masline de calitate 1 ceapa alba taiata marunt 100 grame parmezan, dat pe razatoare 2 linguri de busuioc proaspat, taiat 8 oua mari 250 ml smantana dulce 10 masline negre - Frittata cu branza
Frittata cu branza (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 lingurite de margarina ½ cana ceapa taiata felii ½ cana gogosar taiat felii ½ dovlecel taiat felii 2 rosii mici, taiate cubulete 1 lingura de busuioc proaspat, maruntit 1 varf de cutit piper negru proaspat - Pateu de soia
Pate de soia, gratinat (200 kcal per portie) Ingrediente pentru 4 portii: 50 g proteine de soia texturate natur 100g proteine de soia texturate, cu parfum de carne de vita 200g ciuperci 1 ou 1 ceapa 1 lingura de branza de vaci - Prajitura cu ciocolata
Prajitura cu ciocolata, Montignac faza I Ingrediente: 310 gr ciocolata neagra (70% cacao) rupta bucati, plus 185 gr pentru topping 10 oua mari, cu galbenusurile separate de albusuri Mod de preparare: Captusiti un vas cu pergament pentru gatit. Pe margine, pergamentul - Quiche cu branza in stil Montignac
Quiche cu branza, Montignac faza I Ingrediente pentru 4 portii: 10 rosii coapte, taiate in jumatate ulei de masline de calitate 1 lingurita de usturoi pisat 1 lingurita de ierburi de Provence 1 ceapa alba taiata marunt 250 de grame de bacon