Pateu de soia
28 Ianuarie, 2010 Aperitive |
![]() |
Pate de soia, gratinat (200 kcal per portie)
Ingrediente pentru 4 portii:
- 50 g proteine de soia texturate natur
- 100g proteine de soia texturate, cu parfum de carne de vita
- 200g ciuperci
- 1 ou
- 1 ceapa
- 1 lingura de branza de vaci cu 0% grasime
- 50 g branza cu 20% grasime
- marar
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Amestecati intr-un vas proteinele de soia rehidratate, oul, branza de vaci, ceapa tocata, ciupercile facute piure (cu mixerul), verdeturile si condimentele.
Puneti intr-o forma si coaceti la cuptor, la foc potrivit, timp de 3/4 ora.
La sfarsit, puneti felii de branza, 20% grasime, pe deasupra ca sa se gratineze.
Mai cititi si...
- Tarta cu branza, mustar si chimion
Tarta cu branza, mustar si chimion (240 kcal per portie) Ingrediente pentru 4 portii: 3 oua 200g urda 300g branza cu 0% grasime 1 iaurt slab 2 linguri de mustar 2 linguri de chimion 60g proteine de soia texturate Mod de preparare: Macinati cu mixerul - Piure de dovlecei cu branza
Piure de dovlecei cu branza Ingrediente: 150 gr dovlecei fierti 1 catel de usturoi 50 gr branza degresata sare piper vegeta dietetica Mod de preparare: Dovleceii fierti ii stoarcem bine de apa si mixam totul la blender pana se face o pasta fina. Mie imi - Drob “Slabuta”
Inca o reteta pe care am inventat-o zilele astea, pornind de la ideea de drob. Singura asemanare cu drobul sunt ouale fierte din interiorul acestei mancaruri, restul este creatia proprie. A iesit ceva de nedescris - Dovlecei cu branza
Dovlecei cu branza Ingrediente pentru 2 portii: 300 g de dovlecei telina rasa sare piper 4 linguri de branza rasa o ceapa mare Mod de preparare: Se indeparteaza extremitatile dovlecelului, se spala si se taie in felii subtiri. Ceapa - Paine de soia
Ingrediente: 200g proteine de soia texturate 200g faina de grau integrala 50g tarate de grau 1 lingura de ulei drojdie de bere 1 lingura de zahar apa minerala Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas drojdia, o lingura de zahar pudra si 1/2 litru