Cine nu a auzit cat de bun si sanatos este somonul file sau fructele de mare dintre cele mai rafinate si gustoase, sau fructele exotice, branzeturile care mai de care, ecremate…?! Sanatoase, delicioase, dar nu la indemana buzunarelor subtiate de criza.
Dar cine a zis ca nu putem sa avem un corp de vis si cu ...Citeste »
Despre legume
Alimente permise:
carne: pasare fara pielita (pui, curcan), carne de porc degresata, vita, iepure, caprioara, peste slab (salau, stiuca, stavrid, cod)
branza de vaci slaba, cas, urda
lapte semidegresat, lapte batut, iaurt natural
paine (graham, integrala, cu tarate, neagra)
legume cu ~5 % carbohidrati: fasole verde, praz, gulii, varza, conopida, dovlecei, spanac, rosii, castraveti, salata verde, ardei, ridichi, vinete, andive, ...Citeste »
Deseori intampinam dificultati in masurarea corecta a portiilor, nu stim cat trebuie sa mancam dintr-un aliment sau altul. Deci, ce inseamna o portie de mancare?!
Paine, o portie inseamna:
1 felie de paine sau
1 felie de paine prajita sau
o chifla mica sau
3-4 crackeri mici sau 2 mari
Cereale/paste, o portie inseamna:
1/2 cana orez/paste (gatite) sau
1/2 cana ...Citeste »
SUPA DE LEGUME
Ingrediente:
4 căţei de usturoi
6 cepe
1-2 roşii
3 litri de apă
2 ardei graşi
5 morcovi
o ţelină
o legătură de pătrunjel
condimente: sare, curry, piper
Mod de preparare: Se toacă mărunt morcovii şi ţelina şi se pun la fiert, se toacă apoi ardeii şi roşiile, la sfârşit se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Legumele se ţin la foc mic ...Citeste »
Conform dr. Fricker, dieta, care îi poartă numele, este recomandată persoanelor care doresc să slăbească în mod gradual. Această metodă este concepută pentru a fi urmată cel puţin şase luni.
Numărul de calorii zilnic este recomandat în funcţie de kilogramele în plus, de talie şi de greutatea la care doreşti să ajungi.
MENIUL ZILNIC
Mic dejun:
Cremă de ...Citeste »