Gratar londonez marinat (pentru 8 portii)
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline extravirgin
½ cana vin rosu sec
3 catei de usturoi tocati
3 linguri patrunjel tocat
1 lingura oregano tocat
1 foaie de dafin
½ lingurita piper negru proaspat macinat
750 gr muschi de vita
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol uleiul, vinul, usturoiul, patrunjelul, oregano, foaia de dafin si piperul.
Puneti carnea intr-un vas adanc ...Citeste »
Salata de crabi (pentru 2 portii)
Ingrediente:
6 cani frunza de salata verde maruntite
1 conserva de crab (250 gr), din care s-a scurs lichidul
1 cana rosii coapte, taiate cubulete
¼ branza Camembert (sau o varietate similara)
2 linguri cubulete de costita
¼ cana sos de salata fara zahar sau vinegreta cu ulei de masline
Mod de preparare:
Raciti doua farfurii.
Aranjati foile de ...Citeste »
Frittata cu somon afumat (pentru 2 portii)
Ingrediente:
8 tulpini de sparanghel proaspat
1 lingura ulei de masline extravirgin
½ ceapa
¼ cana rosii deshidratate
60 gr somon afumat
2 oua
¼ cana apa
3 linguri lapte praf degresat
¼ lingurita maghiran proaspat, maruntit
1 varf de cutit piper negru macinat
smantana degresata (optional)
arpagic (optional)
Mod de preparare:
Intr-o cratita mare aduceti la fierbere o cantitate mica de apa, ...Citeste »
Sos olandez (pentru 2 portii)
Ingrediente:
1 galbenus de ou
1 lingura margarina
1 lingurita zeama de lamaie proaspat stoarsa
½ lingurita mustar de Dijon
piper rosu macinat
Mod de preparare:
Amestecati intr-o craticioara galbenusul si margarina.
Puneti-le pe foc pentru a se topi grasimea.
Adaugati zeama de lamaie si mustarul.
Fierbeti sosul cateva minute, amestecand continuu pana se ingroasa.
Adaugati piperul.
Daca sosul s-a taiat, turnati-l intr-un ...Citeste »
Anghinare Benedict (pentru 2 portii)
Ingrediente:
2 anghinare medii
2 felii de costita
2 oua
4 linguri de sos olandez
Mod de preparare:
Spalati tulpinile de anghinare. Taiati-le la baza si inlaturati frunzulitele din partea de jos. Asezati tulpinile de anghinare in pozitie verticala intr-o oala adanca, cu 3-4 degete de apa in care ati pus putina sare. Acoperiti si fierbeti la ...Citeste »