Anghinare Benedict
8 Februarie, 2010 Aperitive, Retete South Beach faza I |
Anghinare Benedict (pentru 2 portii)
Ingrediente:
- 2 anghinare medii
- 2 felii de costita
- 2 oua
- 4 linguri de sos olandez
Mod de preparare:
- Spalati tulpinile de anghinare. Taiati-le la baza si inlaturati frunzulitele din partea de jos. Asezati tulpinile de anghinare in pozitie verticala intr-o oala adanca, cu 3-4 degete de apa in care ati pus putina sare. Acoperiti si fierbeti la foc mic 35-45 de minute. Scoateti legumele si lasati-le sa se scurga.
- Desfaceti frunzele ca pe petalele unei flori. Cu ajutorul unei linguri inlaturati cu atentie frunzele din partea de mijloc a legumelor. Pastrati-le la cald.
- Rumeniti costita intr-o tigaie si fierbeti ouale-ochiuri in apa clocotita cu sare.
- Puneti cate o felie de costita in fiecare anghinare.
- Asezati deasupra cate un ou-ochi si 2 linguri de sos olandez.
- Se poate consuma imediat.
Informatii nutritionale per portie:
227 calorii, 18 gr proteine, 16 gr carbohidrati, 12 gr grasime, 3 gr grasimi saturate, 540 mg sodiu, 225 mg colesterol, 8 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Pui marocan la gratar
Pui marocan la gratar (pentru 4 portii) Ingrediente: 1/4 cana ulei de masline extravirgin 1 lingurita oregano uscat 1/2 lingurita enibahar macinat 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita cuisoare macinate 2 catei de usturoi tocati 4 jumatati de piept de pui dezosat, fara - Sos olandez
Sos olandez (pentru 2 portii) Ingrediente: 1 galbenus de ou 1 lingura margarina 1 lingurita zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ lingurita mustar de Dijon piper rosu macinat Mod de preparare: Amestecati intr-o craticioara galbenusul si margarina. Puneti-le pe foc pentru a se topi - Salata de crabi
Salata de crabi (pentru 2 portii) Ingrediente: 6 cani frunza de salata verde maruntite 1 conserva de crab (250 gr), din care s-a scurs lichidul 1 cana rosii coapte, taiate cubulete ¼ branza Camembert (sau o varietate similara) 2 linguri cubulete - Somon cu anghinare
Ingrediente pentru 4 portii: 4 anghinare 300g somon fiert 200g branza 0% marar piper sos “mousseline” cu lamaie Mod de preparare: Inabusiti anghinarele, indepartati foile si pastrati miezurile. Frecati cu mixerul jumatate de somon, impreuna cu branza si cu partea carnoasa a foilor de - Rosii la gratar
Rosii la gratar (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 rosii mari, bine coapte, taiate in doua pe orizontala 1 varf de cutit de sare (optional) 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat (optional) Mod de preparare: Asezati rosiile pe gratar, cu