Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Anghinare Benedict

Aperitive, Retete South Beach faza I


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Anghinare Benedict, articol scris de catre Slăbuţa

Anghinare Benedict (pentru 2 portii)

anghinare1 Anghinare BenedictIngrediente:

  • 2 anghinare medii
  • 2 felii de costita
  • 2 oua
  • 4 linguri de sos olandez

Mod de preparare:

  1. Spalati tulpinile de anghinare. Taiati-le la baza si inlaturati frunzulitele din partea de jos. Asezati tulpinile de anghinare in pozitie verticala intr-o oala adanca, cu 3-4 degete de apa in care ati pus putina sare. Acoperiti si fierbeti la foc mic 35-45 de minute. Scoateti legumele si lasati-le sa se scurga.
  2. Desfaceti frunzele ca pe petalele unei flori. Cu ajutorul unei linguri inlaturati cu atentie frunzele din partea de mijloc a legumelor. Pastrati-le la cald.
  3. Rumeniti costita intr-o tigaie si fierbeti ouale-ochiuri in apa clocotita cu sare.
  4. Puneti cate o felie de costita in fiecare anghinare.
  5. Asezati deasupra cate un ou-ochi si 2 linguri de sos olandez.
  6. Se poate consuma imediat.

Informatii nutritionale per portie:

227 calorii, 18 gr proteine, 16 gr carbohidrati, 12 gr grasime, 3 gr grasimi saturate, 540 mg sodiu, 225 mg colesterol, 8 gr fibre.

Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004

Mai cititi si...

  • Pui marocan la gratar
    Pui marocan la gratar (pentru 4 portii) Ingrediente: 1/4 cana ulei de masline extravirgin 1 lingurita oregano uscat 1/2 lingurita enibahar macinat 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita cuisoare macinate 2 catei de usturoi tocati 4 jumatati de piept de pui dezosat, fara
  • Sos olandez
    Sos olandez (pentru 2 portii) Ingrediente: 1 galbenus de ou 1 lingura margarina 1 lingurita zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ lingurita mustar de Dijon piper rosu macinat Mod de preparare: Amestecati intr-o craticioara galbenusul si margarina. Puneti-le pe foc pentru a se topi
  • Salata de crabi
    Salata de crabi (pentru 2 portii) Ingrediente: 6 cani frunza de salata verde maruntite 1 conserva de crab (250 gr), din care s-a scurs lichidul 1 cana rosii coapte, taiate cubulete ¼ branza Camembert (sau o varietate similara) 2 linguri cubulete
  • Somon cu anghinare
    Ingrediente pentru 4 portii: 4 anghinare 300g somon fiert 200g branza 0% marar piper sos “mousseline” cu lamaie Mod de preparare: Inabusiti anghinarele, indepartati foile si pastrati miezurile. Frecati cu mixerul jumatate de somon, impreuna cu branza si cu partea carnoasa a foilor de
  • Rosii la gratar
    Rosii la gratar (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 rosii mari, bine coapte, taiate in doua pe orizontala 1 varf de cutit de sare (optional) 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat (optional) Mod de preparare: Asezati rosiile pe gratar, cu

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Aperitive, Retete South Beach faza I (56 / 78)


Crema de urda cu coaja de lamaie (pentru 1 portie) Ingrediente: ½ cana urda partial degresata ¼ lingurita coaja rasa de lamaie ¼ lingurita esenta de vanilie 1 pachet inlocuitor de zahar Mod de preparare: ...