Caise in ciocolata (pentru 8 portii)
Ingrediente:
60 gr ciocolata amaruie
24 caise uscate
1 lingura fistic maruntit
Mod de preparare:
Topiti ciocolata la foc mic amestecand in continuu.
Cufundati pe jumatate caisele in ciocolata topita. Scurgeti excesul de ciocolata.
Puneti caisele pe o hartie carata.
Presarati fisticul peste portiunile imbracate in ciocolata.
Introduceti la frigider pana se incheaga ciocolata.
Informatii nutritionale per portie:
99 calorii, 1 ...Citeste »
Salata de sparanghel alb (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 lingurita tarhon proaspat, maruntit
1/2 cana rosii nfara seminte, taiate marunt
1/3 cana ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi tocat
2 linguri otet de vin alb
frunze de salata
1 conserva (350 gr) varfuri de sparanghel alb, bine scurse
Mod de preparare:
Intr-un castron mic amestecati tarhonul, rosiile, uleiul, usturoiul si otetul.
Pentru a servi ...Citeste »
Salata de cuscus cu rosii si busuioc (pentru 7 portii)
Ingrediente:
3/4 cana cuscus fiert
1 rosie tocata
1/3 cana naut din conserva, scurs si uscat
2 hasme tocate
1 lingurita ulei de masline extravirgin
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
1 lingura busuioc maruntit
frunze de salata verde
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron cuscusul, nautul, hasmele, uleiul, zeama de lamaie si busuiocul.
Serviti pe ...Citeste »
Humus (pentru 5 portii)
Ingrediente:
1 conserva de naut (450 gr)
2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
½ cana tahini (pasta de susan)
¼ cana ceapa tocata
3 catei de usturoi tocati
2 lingurite ulei de masline extravirgin
¼ lingurita piper rosu macinat
½ lingurita sare
patrunjel proaspat maruntit (optional)
Mod de preparare:
Scurgeti nautul si pastrati ¼ cana de lichid.
Puneti in mixer sau in robotul ...Citeste »
Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii)
Ingrediente:
1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit
1 lingurita sare
8 ciuperci mari
1 lingura ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba.
Adaugati spanacul si sarea. Acoperiti si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet.
Spalati ciupercile. Taiati si tocati cozile, indepartand capetele.
Incalziti uleiul de ...Citeste »