Ingrediente:
700 gr dovleac
1 ceapa
100 ml frisca 20%
sare, piper, dupa gust
1 lingurita suc de lamaie (optional)
sos de soia, dupa gust
varf de cutit pudra/praf boia de ardei dulce
cascaval cheag tare, dupa gust
Mod de preparare:
Dovleacul se portioneaza si impreuna cu ceapa se pune pe foc mic, pana cand este gata.
Ceapa se scoate, iar dovleacul se face piure cu ...Citeste »
Ingrediente:
2 bucati de avocado
750 ml supa limpede de legume sau pui
1 bucata file de pui
150 ml smantana pentru gatit
100 ml vin alb sec
ceapa verde
suc de lamaie, 1 lingura
paprika, sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
File-ul de pui se pregateste la cuptor, invelit intr-o foaie de copt. Se raceste.
Smantana se amesteca cu vinul alb.
Avocado se taie in ...Citeste »
Ingrediente pentru 6 portii:
conopida proaspata (deja curatata) – 690 gr
ceapa – 103 gr
ceapa verde – 30 gr
lapte semidegresat – 405 gr
ulei de masline extra virgin – 1 lingurita ceai cu varf
usturoi – 15 gr
sare, piper dupa gust
marar pentru ornat
Mod de preparare:
Buchetelele de conopida se pun la fiert.
Separat, intr-o tigaie incinsa, se prajesc pana devin rumene ...Citeste »
Supa crema light de rosii (0.7 puncte per 100 gr)
Ingrediente:
1 conserva de rosii decojite
1 ceapa portivita
2 lingurite de ulei de masline
piper
chilly
busuioc
Mod de preparare:
Ceapa se taie rondele si se caleste putin in ulei.
Se adauga rosiile taiate si sosul lor, plus cam 250 ml de apa.
Se lasa sa dea intr-un clocot si apoi se strecoara zeama.
Rosiile si ...Citeste »
Ingrediente:
telina – 85 gr
ceapa rosie – 60 gr
pastarnac – 42 gr
ardei gras rosu – 180 gr
rosii pasate – 500 gr
rosii intregi decojite – 300 gr
leustean – 10 gr
apa – 1500 ml
ulei masline – 15 ml
sare
vegeta dietetica
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert.
Intre timp se curata toate legumele si taie cubulete.
Cand incepe apa sa fiarba, punem ...Citeste »