Salata de sparanghel alb (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 lingurita tarhon proaspat, maruntit
1/2 cana rosii nfara seminte, taiate marunt
1/3 cana ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi tocat
2 linguri otet de vin alb
frunze de salata
1 conserva (350 gr) varfuri de sparanghel alb, bine scurse
Mod de preparare:
Intr-un castron mic amestecati tarhonul, rosiile, uleiul, usturoiul si otetul.
Pentru a servi ...Citeste »
Salata de cuscus cu rosii si busuioc (pentru 7 portii)
Ingrediente:
3/4 cana cuscus fiert
1 rosie tocata
1/3 cana naut din conserva, scurs si uscat
2 hasme tocate
1 lingurita ulei de masline extravirgin
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
1 lingura busuioc maruntit
frunze de salata verde
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron cuscusul, nautul, hasmele, uleiul, zeama de lamaie si busuiocul.
Serviti pe ...Citeste »
“Scoarta” de fistic
Ingrediente:
1/2 patratele de ciocolata amaruie
1 cana fistic, curatat de coaja si prajit
Mod de preparare:
Topiti ciocolata la foc mic, amestecand in continuu, sau incalziti-o 2 minute la cuptorul cu microunde, amestecand 1 minut.
Amestecati pana cand se topeste complet.
Adaugati fisticul.
Puneti amestecul de ciocolata si fistic pe o hartie cerata.
Tineti-l la frigider pentru o ora pana ...Citeste »
Rosii la gratar cu sos pesto (pentru 6 portii)
Ingrediente:
3 rosii proaspete
2 catei de usturoi
1 cana frunze de busuioc proaspat, maruntit
2 linguri ulei de masline extravirgin
½ cana parmezan ras
2 linguri seminte de pin (se gasesc in comert; pot fi inlocuite cu nuci sau alune)
Mod de preparare:
Taiati rosiile in doua.
Amestecati cu mixerul usturoiul, busuiocul, uleiul de masline, ...Citeste »