Tort cu nuca de cocos a la Montignac
6 Mai, 2010 Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Montignac faza I, Retete lacto vegetariene |
![]() |
Tort cu fulgi de nuca de cocos
Ingrediente blat:
- oua – 5 bucati
- tarate – 12 linguri
- fructoza – 2 linguri
- apa – 5 linguri
Ingrediente crema:
- fructoza – 3 linguri
- tarate – 4 linguri
- galbenusuri – 5 bucati
- lapte – 1/2 l
- stic de vanilie
- lamaie (coaja groasa taiata cu cutitul, nu rasa)
- migdale rase
- portocale maruntite
- nuca cocos – 150 g
- mar
Ingrediente sirop:
- suc de mere
- suc de grapefruit
Mod de preparare blat:
- Se separa ouale, in albus se pune apa si se mixeaza si se mixeaza pana albusurile devin tari, se adauga fructoza cate putin.
- Apoi se adauga galbenusurile, se mai mixeaza pana la incorporare si se opreste mixatul.
- Se pune tarata si se amesteca cu o lingura de sus in jos.
- Se unge tava cu o lingura de ulei de masline si se pune amestecul de tarata la cuptor, la foc mic.
- Timpul coacerii: se verifica cu scobitoarea.
Mod de preparare crema:
- Laptele se pune pe foc mic cu vanilia si lamaia, la incalzit (nu la fiert).
- Separat se amesteca ouale, fructoza, tarata si un pahar de lapte din cele 500ml.
- Cand s-a incalzit laptele se scoate lamaia si vanilia si se toarna aceasta compozitie amestecand continuu la foc mic pana se ingroasa.
- Cand s-a racit am amestecat-o cu: migdale rase, 150g nuca de cocos, portocale maruntite, mar in patratele.
- Pentru sirop am folosit suc de mere si grapefruit.
A iesit o bunatate! Gustul si calitatea… sunt de apreciat.
Mai cititi si...
- Crema caramel, Montignac faza II
Ingrediente: 1 litru de lapte integral 8 oua 1 lamaie rasa 4 linguri de fructoza in compozitie 4 linguri de fructoza pentru caramel Mod de preparare: Se fierbe laptele apoi se lasa la racit, iar pe urma se amesteca cu fructoza, ouale - Prajiturele de cocos fara foc, pentru Craciun
Ingrediente pentru 16 prajiturele: zahar brun/fructoza/sirop de agave – 100 gr galbenusuri fierte – 4 bucati unt – 30 gr rom/lichior de oua – 3 linguri nuca de cocos rasa – 100 gr ciocolata Mod de preparare: Toate ingredientele, in afara de ciocolata, - Smoothie de banane, de post
Ingrediente pentru 2 portii: lapte de cocos/migdale – 400 ml banane – 1 bucata dimensiune mare gheata – cateva cubulete fulgi de cocos – 1 lingurita Mod de preparare: Banana se curata de coaja si se taie rondele. Se mixeaza cu ajutorul - Chec dietetic cu fructoza “Slabuta”
Chec dietetic “Slabuta” Ingrediente: Tarate fine de grau, 100% natural si integral – 70 gr Oua proaspete – 265 gr (5 bucati) Bicarbonat de sodiu, alimentar – 5 gr Praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr Esenta de vanilie, - Milkshake de cafea si cocos
Milkshake-ul de cafea si cocos este o portie de voie buna, dispozitie maxima si atitudine pozitiva pentru diminetile posomorate. Ingrediente pentru 2 portii: 300 ml cafea tare foto: livejournal.com 200 ml lapte de cocos 2 linguri de miere/zahar brut/sirop de
Martie 30th, 2011 at 15:54
nuca de cocos nu merge combinat cu grasimi pt ca are ig 45. deci nu e de faza 1 acest tort.