Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Dieta ta este buna?

Dieta, Promo


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Dieta ta este buna?, articol scris de catre Slăbuţa

In ultimul timp, tot mai multe persoane, care au probleme cu greutatea, cauta diete si metode de a slabi (pastile, suplimente, prafuri, etc) rapide si eficiente.

Desi multe dintre aceste solutii va vor ajuta sa scapati de kilogramele in plus, unele pot fi chiar periculoase. Si aici este cazul dietelor drastice, suplimentelor care au in compozitie e-uri periculoase, pastilelor de slabit, care promit scaderi bruste de greutate in cateva zile sau saptamani.

dieta buna Dieta ta este buna?V-ati intrebat ce este o dieta?

O dieta tine cont de cantitatea si calitatea alimentelor si bauturilor consumate intr-o zi, saptamana, luna sau an.

Exista doua tipuri de diete: terapeutice si neterapeutice.

Cele terapeutice sunt indicate pentru prevenirea sau controlul obezitatii, scaderea in greutate, diabet, anorexie, bulimie, etc.

Dietele neterapeutice sunt legate de diferitele etape din viata noastra, precum copilarie, adolescenta, alaptare, sarcina si varsta a treia.

Care este cel mai bun regim?

Cea mai buna dieta este cea creata special pentru tine (nu suntem toti la fel), in care se va tine cont de istoricul tau medical, varsta, alimentatie, felul locului de munca si nivelul de activitatea fizica.

Toate aceste aspecte trebuie avute in vedere pentru a avea cea mai buna dieta. De aceea, dieta care a functionat la prietena ta nu este obligatoriu sa fie buna pentru tine. ;)

Indiciile alimentatiei nesanatoase

  • Daca incerci tot felul de suplimente nutritive pentru a pierde in greutate. Acestea nu iti vor rezolva problema cu greutatea, fara sa urmezi  o dieta si sa faci sport. In nici un caz nu vor funcţiona in mod miraculos. In plus, multe dintre ingredientele unor suplimente contin aditivi alimentari (e-uri) aflate pe “lista neagra”, cu efecte nefaste asupra sanatatii tale. Intr-o dieta sanatoasa nu au ce sa caute astfel de substante.
  • Daca ti-e foame sau mananci tot timpul. Ar putea fi un semnal ca nu consumi nici un tip de carne sau ca mananci doar alimente organice (raw), neprocesate, in stare cruda. Nu este nimic rau în a fi vegetarian(a) sau sa iti placa totul natural, dar cand combini aceste lucruri este posibil sa ai nevoie de un ajutor proteic sau de multiminerale.
  • Daca ai renuntat complet la un grup alimentar, fie carbohidrati, proteine sau lipide. Desi nu este recomandat sa reduci la minim un intreg grup alimentar, aceste diete nu mentioneaza faptul ca anumite alimente pot contine una sau mai multe astfel de substante nutritive. De exemplu, atat laptele, cat si fasolea contin atat proteine, cat si carbohidrati.
  • Daca devii obsedata de calorii. Etichetele nutritionale ale produselor sunt bune pentru a ne ajuta sa intelegem mai bine alimentele si pentru a avea o dieta mai sanatoasa si echilibrata. Dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ne petrecem toata ziua citind etichete si calculand. Dupa un timp, invatati sa puteti proportiona singure portiile de mancare.
  • Daca te infometezi. Nemancatul nu numai ca nu te va ajuta in lupta cu kilogramele dar iti va aduce ca bonus si multe probleme de sanatate (anemie, caderi de par, unghii moi, infertilitate, etc).

Mai cititi si...

  • Dieta care functioneaza
    Orice dieta, care te obliga sa iti reduci drastic caloriile ingerate, te va ajuta sa scapi de destule kg pe termen scurt, cat timp esti capabila sa urmezi o dieta cu multe restrictii, dar pe
  • De ce nu slabesc…?
    Motivele pentru care nu reusesti sa slabesti pot fi multe, iar unele dintre ele se pot afla doar cu o consultatie la doctor. Cele de “suprafata” sau mai exact cele care tin de tine se
  • Cum sa alegi dieta potrivita pentru tine
    Primul lucru pe care trebuie sa il faci, care sa iti permita sa alegi dieta potrivita pentru tine, e sa fii sincer. Nu are rost sa alegi o dieta care implica multe fructe si legume daca
  • Cura de slabire sanatoasa
    Probabil multe / multi dintre voi, cand aud cuvantul “dieta / cura”, isi imagineaza o salata verde, un iaurt mic si 100 gr de branza de vaci. Asta-i meniul unei persoane, care tine cura, pentru
  • Dieta Kremlina
    Principiile Dietei Kremline Cum sa slabesti in cazul in care esti o gurmanda inraita? Ce sa faci daca legumele si fructele nu se numara pe lista favoritelor? Ce sa gatesti pentru cina care sa nu iti

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
  • Ajutor va rog :)
    Coryna20, Ieri 16:05:15
    Am o mica problema , cum pot modifica valoarea apei din meniu? ...
  • Jurnal Aly
    aly farcal, 31 mar 2014 19:46:55
    Hey fetelor ! Ce vreti sa discutam :-/ ??? Sunt deschisa ...
  • vise ... la dieta !
    WhiteAngel, 24 mar 2014 06:30:17
    stiu ca mai este un topic despre vise .. interpretarea lor .. ...
  • jurnalul meu Otilia: nunta MAI 2015 - 50kg
    onetotilia, 23 mar 2014 11:39:46
    I am back... Unele dintre veterane poate ma mai tin mine. Revin din nou ...
  • Scoala si stilul de viata sanatos
    aly farcal, 20 mar 2014 20:02:10
    Hey tuturor :) ! Vreau sa discutam despre cum sa te descurci ...
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Dieta, Promo (332 / 434)


Piure de dovlecei cu branza Ingrediente: 150 gr dovlecei fierti 1 catel de usturoi 50 gr branza degresata sare piper vegeta dietetica Mod de preparare: Dovleceii fierti ii stoarcem bine de apa si mixam totul ...