Pate de Pasti
Ingrediente pentru 10 portii:
file de porc – 250 gr
ficat de porc – 350 gr
pulpa de pui, dezosata, fara piele, fiarta – 350 gr
ceapa, marime mica – 1 bucata
usturoi – 3 catei
ardei gras verde, marime mare – 1 bucata
unt – 1/2 lingura
frisca pentru gatit 30% – 100 ml
oua – 2 bucati
sherry – 100 ml
felii ...Citeste »
Ingrediente:
Pentru aluat:
300 gr faina integrala
100 ml lapte
13 gr drojdie
1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml
1 ou
1 lingurita otet de mere
1 praf de sare
Pentru umplutura:
1/2 ceapa – 35 gr
spanac congelat – 140 gr
telemea light – 132 gr
2 oua
1 lingura faina integrala – 21 gr
1 lingura ulei masline – 20 ml
marar sau patrunjel
sare, piper
Mod de ...Citeste »
Ciuperci umplute (pentru 1 portie)
Ingrediente:
5 ciuperci champignon maricele
1 ceapa mica
1 catel usturoi
150 gr piept pui
100 gr cascaval
1 lingura ulei de masline
piper dupa gust
Mod de preparare:
Se curata ciupercile de codite si se umplu cu: ceapa, usturoi, pieptul fiert, coditele, toate tocate marunt si calite (mai mult fierte, pentru ca am stins cu zeama de la piept) ...Citeste »
Caise in ciocolata (pentru 8 portii)
Ingrediente:
60 gr ciocolata amaruie
24 caise uscate
1 lingura fistic maruntit
Mod de preparare:
Topiti ciocolata la foc mic amestecand in continuu.
Cufundati pe jumatate caisele in ciocolata topita. Scurgeti excesul de ciocolata.
Puneti caisele pe o hartie carata.
Presarati fisticul peste portiunile imbracate in ciocolata.
Introduceti la frigider pana se incheaga ciocolata.
Informatii nutritionale per portie:
99 calorii, 1 ...Citeste »
Peste provensal (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1/4 cana ulei de masline extravirgin
750 gr fileuri de peste
1/3 cana masline
1/2 linguri capere
1 cana rosii din conserva
3 linguri ceapa tocata
1/2 lingura rozmarin proaspat
1/2 lingura usturoi tocat
1/3 cana vin alb
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 230 de grade Celsius, puneti o tigaie mare la foc rapid timp de 2-3 minute.
Turnati uleiul si ...Citeste »