Pesmeti
Ingrediente:
1 cana (250 ml) faina integrala – 140 gr
1 cana tarate fine – 90 gr
1 pliculet drojdie uscata – 7 gr
1 cana apa
sare
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele.
Se lasa deoparte aproximativ 20 minute.
Intre timp se incinge cuptorul.
Apoi se intinde o foaie subtire, se formeaza patratele, se pun pe o tava cu hartie de copt, se ...Citeste »
Ciorba taraneasca de manzat
Ingrediente:
Carne manzat (pulpa, spata) – 750 g
Morcov – 150 g
Patrunjel radacina – 75 g
Pastarnac – 75 g
Telina radacini – 100 g
Ceapa uscata – 150 g
Cartofi – 300 g
Ardei gras verde – 150 g
Varza alba – 100 g
Rosii – 300 g
Bulion de tomate – 50 g
Leustean verde – 50 g
Mazare verde boabe – ...Citeste »
Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac, 22 kcal/portie
Ingrediente pentru 4 portii:
250 gr tofu
3 catei de usturoi
3 l. s. sherry sec
5 l. s. ulei de soia
sare
piper negru macinat
1 v. d. c. piper cayenne
1 l. s. cimbru uscat
2 cepe mici
100 gr ciuperci champignon proaspete
150 gr spanac
zeama de la 1 lamaie
5-6 l. s. usturoi verde taiat ...Citeste »
Oua umplute cu ton, reteta de Craciun
Ingrediente:
5 oua, fierte tari
o conserva de ton (in apa sau ulei)
rosii
maioneza
patrunjel, pentru ornat
sare
piper
Mod de preparare:
Se fierb ouale.
Se taie pe lungime in 2 jumatati.
Se scot galbenusurile.
Separat galbenusurile se amesteca cu tonul maruntit. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se umplu albusurile cu aceasta compozitie.
Se aseaza pe un platou.
Deasupra se pune ...Citeste »
Este o reteta pe care o voi face pentru a 3-a ora, de fiecare data de Craciun.
Foarte frageda, aromata si suculenta.
Se face timp indelungat. Vreo 5-6 ore, la foc mic.
Ingrediente:
1,5 kg pulpa de porc
750 ml vin rosu, demi-sec
200 ml otet
3 linguri ulei masline
2 cepe
usturoi, pisat
foi de dafin
boabe de piper
3 linguri miere
sare
Mod de preparare:
Se face marinada, ...Citeste »