Oua umplute cu ton
27 Decembrie, 2009 Aperitive, Retete Craciun |
Oua umplute cu ton, reteta de Craciun
Ingrediente:
- 5 oua, fierte tari
- o conserva de ton (in apa sau ulei)
- rosii
- maioneza
- patrunjel, pentru ornat
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se fierb ouale.
- Se taie pe lungime in 2 jumatati.
- Se scot galbenusurile.
- Separat galbenusurile se amesteca cu tonul maruntit. Se adauga sare si piper dupa gust.
- Se umplu albusurile cu aceasta compozitie.
- Se aseaza pe un platou.
- Deasupra se pune maioneza.
- Iar din rosii se “decupeaza” niste “palarii” care se pun deasupra albusurilor.
- Intre aceste “ciupercute” se pun fire de patrunjel. Ca si cum ar fi iarba intre ciuperci.
Informatii nutritionale pentru 100 gr:
- 188.52 kcal
- 10.7 gr proteine
- 17.7 gr grasimi
- 145.7 mg colesterol
- 1.55 gr carbohidrati
- 0.26 gr fibre
- 114.85 mg sare
- 0.44 gr zahar
O portie, adica o jumatate de ou umplut are in jur de 35 gr.
Mai cititi si...
- Ciuperci cu mozzarella
O reteta de aperitiv dietetic foarte simpla, usor de facut si delicioasa. Ingrediente pentru 2 portii: ciuperci champignon – 214 gr (4 “palarii” mari) sare, piper – dupa gust mozzarella – 75 gr patrunjel tocat Mod de preparare: Se spala ciupercile. - Salata de Craciun “Glob brad”
Ingrediente pentru 10 portii: ton in suc propriu – 1 conserva (200 gr) oua fierte – 3 bucati ceapa – 1 bucata mar – 1 bucata cascaval (cheag tare) – 100 gr rodie – 1/2 bucata sare, piper negru – dupa gust maioneza - Miel cu rozmarin la cuptor
Miel cu rozmarin la cuptor (pentru 4 portii) Ingrediente: 800 gr pulpa carne de miel 5 fire de rozmarin proaspat tocat 4 fire de menta proaspata tocata 4 fire patrunjel verde tocat 5 catei de usturoi tocat ulei de masline 2 lamai taiate - Ghiveci de legume
Ingrediente: fasole verde, 190g ceapa maruntita congelata, 5g ulei de masline extravirgin, 30g morcovi, cruzi, 160g usturoi, 7g cartofi, 350g rosii, 185g zucchini, 280g vinete, 305g ceapa verde, 15g ceapa, 75g ardei rosu gras, 200g mazare fina congelata, 150g pasta de rosii cubulete, 380g patrunjel uscat, 2g Mod de preparare: Se curata, - Sarmalute cu urda si ciuperci a la Montignac
Sarmalute cu urda si ciuperci Ingrediente: urda 2 oua ceapa verde ardei gras rosu marar patrunjel ciuperci 1 lingura ulei masline extravirgin putin cimbru boabe de piper boia dulce foi de dafin sare putin jambon afumat pentru gust suc de rosii bors Mod de preparare: Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si