Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Oua umplute cu ton

Aperitive, Retete Craciun


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Oua umplute cu ton, articol scris de catre Slăbuţa

Oua umplute cu ton, reteta de Craciun

Ingrediente:

  • 5 oua, fierte tari
  • o conserva de ton (in apa sau ulei)
  • rosii
  • maioneza
  • patrunjel, pentru ornat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Se fierb ouale.
  2. Se taie pe lungime in 2 jumatati.
  3. Se scot galbenusurile.
  4. Separat galbenusurile se amesteca cu tonul maruntit. Se adauga sare si piper dupa gust.
  5. Se umplu albusurile cu aceasta compozitie.
  6. Se aseaza pe un platou.
  7. Deasupra se pune maioneza.
  8. Iar din rosii se “decupeaza” niste “palarii” care se pun deasupra albusurilor.
  9. Intre aceste “ciupercute” se pun fire de patrunjel. Ca si cum ar fi iarba intre ciuperci.

Informatii nutritionale pentru 100 gr:

O portie, adica o jumatate de ou umplut are in jur de 35 gr.

Mai cititi si...

  • Ciuperci cu mozzarella
    O reteta de aperitiv dietetic foarte simpla, usor de facut si delicioasa. Ingrediente pentru 2 portii: ciuperci champignon – 214 gr (4 “palarii” mari) sare, piper – dupa gust mozzarella – 75 gr patrunjel tocat Mod de preparare: Se spala ciupercile.
  • Salata de Craciun “Glob brad”
    Ingrediente pentru 10 portii: ton in suc propriu – 1 conserva (200 gr) oua fierte – 3 bucati ceapa – 1 bucata mar – 1 bucata cascaval (cheag tare) – 100 gr rodie – 1/2 bucata sare, piper negru – dupa gust maioneza
  • Miel cu rozmarin la cuptor
    Miel cu rozmarin la cuptor (pentru 4 portii) Ingrediente: 800 gr pulpa carne de miel 5 fire de rozmarin proaspat tocat 4 fire de menta proaspata tocata 4 fire patrunjel verde tocat 5 catei de usturoi tocat ulei de masline 2 lamai taiate
  • Ghiveci de legume
    Ingrediente: fasole verde, 190g ceapa maruntita congelata, 5g ulei de masline extravirgin, 30g morcovi, cruzi, 160g usturoi, 7g cartofi, 350g rosii, 185g zucchini, 280g vinete, 305g ceapa verde, 15g ceapa, 75g ardei rosu gras, 200g mazare fina congelata, 150g pasta de rosii cubulete, 380g patrunjel uscat, 2g Mod de preparare: Se curata,
  • Sarmalute cu urda si ciuperci a la Montignac
    Sarmalute cu urda si ciuperci Ingrediente: urda 2 oua ceapa verde ardei gras rosu marar patrunjel ciuperci 1 lingura ulei masline extravirgin putin cimbru boabe de piper boia dulce foi de dafin sare putin jambon afumat pentru gust suc de rosii bors Mod de preparare: Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Aperitive, Retete Craciun (50 / 52)


Este o reteta pe care o voi face pentru a 3-a ora, de fiecare data de Craciun. Foarte frageda, aromata si suculenta. Se face timp indelungat. Vreo 5-6 ore, la foc mic. Ingrediente: 1,5 kg ...