Ghiveci de legume
11 Noiembrie, 2011 Mancaruri cu legume, Promo, Retete post |
![]() |
Ingrediente:
fasole verde, 190g
- ceapa maruntita congelata, 5g
- ulei de masline extravirgin, 30g
- morcovi, cruzi, 160g
- usturoi, 7g
- cartofi, 350g
- rosii, 185g
- zucchini, 280g
- vinete, 305g
- ceapa verde, 15g
- ceapa, 75g
- ardei rosu gras, 200g
- mazare fina congelata, 150g
- pasta de rosii cubulete, 380g
- patrunjel uscat, 2g
Mod de preparare:
Se curata, se spala si se maruntesc (cele care trebuie) legumele, apoi se pun intr-o tigaie, se pune sare dupa gust si ulei si apoi se lasa sa se aburesca putin.
Dupa vreo 5 minute se ia capacul si se mai lasa putin sa scada sucul ce s-a lasat.
Se aseaza apoi compozitia in tava (eu am pus dedesupt hartie de copt sa nu se lipeasca).
Se pune sucul de rosii, sare (daca mai e nevoie) si se mai pune putin ulei de masline.
La sfarsit putem pune niste patrunjel pentru gust (eu nu am avut proaspat asa ca am pus putin din acela uscat).
Se acopera tava cu aluminiu apoi se da la cuptor vreo 50 de minute si inca 10 minute dar de data aceasta fara aluminiu deasupra (ca sa se rumeneasca putin).
POFTA BUNA!
Mai cititi si...
- Vinete “parmigiana”
Ingrediente: ceapa usturoi vinete suc de rosii sare ulei de masline mozzarella parmezan busuioc Mod de preparare: Am spalat vinetele, le-am taiat pe lung apoi le-am lasat in apa cam vreo 20 de minute. Le-am lasat la scurs bine, apoi le-am presarat cu putina sare. Intre timp - Sarmalute cu urda si ciuperci a la Montignac
Sarmalute cu urda si ciuperci Ingrediente: urda 2 oua ceapa verde ardei gras rosu marar patrunjel ciuperci 1 lingura ulei masline extravirgin putin cimbru boabe de piper boia dulce foi de dafin sare putin jambon afumat pentru gust suc de rosii bors Mod de preparare: Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si - Friptura dietetica de curcan in sos de portocale si merisoare
Ingrediente: file de curcan/piept de curcan – 800 gr ulei de masline – 2 linguri ierburi aromatice provensale – 2 lingurite ceai sare, piper (alb, negru, verde, roz) – dupa gust Ingrediente sos: merisoare – 300 gr vin rosu sec – 150 - Rulada de carne a la Montignac
Ingrediente: carne tocata (poate sa fie de vita, de pui sau amestec vita cu porc) 2 oua crude oua fierte branza ardei rosu Mod de preparare: Se condimenteaza carnea, se pun si 2 oua crude, apoi din amestecul acesta se intinde o - Pachetele cu spanac si branza
Ingrediente: Pentru aluat: 300 gr faina integrala 100 ml lapte 13 gr drojdie 1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml 1 ou 1 lingurita otet de mere 1 praf de sare Pentru umplutura: 1/2 ceapa – 35 gr spanac congelat – 140 gr telemea light
Decembrie 2nd, 2011 at 12:15
Trebuia sa specific caci cuptorul meu este din acela electric deci poate la cel pe gaz se fac mai repede… acum controlati ce si cum:)
Si inca ceva- am vazut caci vinetele (si nu numai) de aici sunt altfel ca cele din ro…
Oricum, la aburit nu le-am lasat prea mult;)
Noiembrie 18th, 2011 at 2:55
Vinetele se fac mai greu… in general, dureaza cam 30-40 minute ca ele sa fie gata.
Probabil 30 minute la cuptor sunt suficiente. Cel mai probabil Andra a pus un timp orientativ sau a gatit la foc foarte mic, trebuie gustat, cand vinetele sunt gata, este gata si zacusca.
Noiembrie 18th, 2011 at 2:43
si daca le-ai aburit, fiert si le-ai mai si dat la cuptor pentru 50 min… ce mai ramane din ele… e stiut faptul ca vitaminele se distrug la temperaturi mari… timpul e f mare. ce mai ramane sanatos din zacusca asta?