Omleta occidentala din albusuri (pentru 1 portie)
Ingrediente:
1 lingura ardei gras verde maruntit
1 lingura hasma tocata
1 lingura gogosar maruntit
2 albusuri
3 linguri branza telemea slaba, rasa
Mod de preparare:
Caliti ardeii si ceapa intr-o tigaie mijlocie, in putin ulei pana cand incepe sa se inmoaie.
Turnati deasupra albusurile batute.
Cand omleta este partial inchegata, presarati branza pe jumatate din suprafata, apoi ...Citeste »
Crema de urda cu migdale (pentru 1 portie)
Ingrediente:
½ cana urda partial degresata
½ lingurita esenta de migdale
¼ lingurita esenta de vanilie
1 pachet inlocuitor de zahar
1 lingurita migdale prajite
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron urda, esenta de migdale si indulcitorul de zahar.
Serviti compozitia rece, presarata cu migdale prajite.
Informatii nutritionale per portie:
192 calorii, 15 gr proteine, 8 gr carbohidrati, ...Citeste »
“Piure-surpriza” South Beach (pentru 4 portii)
Ingrediente:
4 cani buchetel de conopida
60 gr margarina
1 varf de cutit sare
1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Fierbeti conopida la abur pana cand se inmoaie.
Faceti-o piure si adaugati margarina.
Folositi sare si piper dupa gust.
Informatii nutritionale per portie:
81 calorii, 2 gr proteine, 5 gr carbohidrati, 6 gr grasime, 2 ...Citeste »
Rosii la gratar (pentru 2 portii)
Ingrediente:
2 rosii mari, bine coapte, taiate in doua pe orizontala
1 varf de cutit de sare (optional)
1 varf de cutit piper negru proaspat macinat (optional)
Mod de preparare:
Asezati rosiile pe gratar, cu partea taiata in sus.
Presarati-le cu sare si piper, daca doriti.
Coaceti-le timp de 7-10 minute pana cand sunt bine rumenite.
Informatii nutritionale ...Citeste »
Salata de crevete cu sos de marar (pentru 4 portii)
Ingrediente salata de crevete:
1 cana vin alb sec
1 lingurita seminte de mustar
¼ lingurita boia de ardei iute
2 foi de dafin
1 lamaie taiata felii
750 gr crevete mari curatate
Ingrediente sos de marar:
3 linguri ulei de masline extravirgin
3 linguri otet de vin rosu
2 linguri de apa
2 linguri ...Citeste »