Ingrediente:
Pentru aluat:
300 gr faina integrala
100 ml lapte
13 gr drojdie
1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml
1 ou
1 lingurita otet de mere
1 praf de sare
Pentru umplutura:
1/2 ceapa – 35 gr
spanac congelat – 140 gr
telemea light – 132 gr
2 oua
1 lingura faina integrala – 21 gr
1 lingura ulei masline – 20 ml
marar sau patrunjel
sare, piper
Mod de ...Citeste »
Caise in ciocolata (pentru 8 portii)
Ingrediente:
60 gr ciocolata amaruie
24 caise uscate
1 lingura fistic maruntit
Mod de preparare:
Topiti ciocolata la foc mic amestecand in continuu.
Cufundati pe jumatate caisele in ciocolata topita. Scurgeti excesul de ciocolata.
Puneti caisele pe o hartie carata.
Presarati fisticul peste portiunile imbracate in ciocolata.
Introduceti la frigider pana se incheaga ciocolata.
Informatii nutritionale per portie:
99 calorii, 1 ...Citeste »
Peste provensal (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1/4 cana ulei de masline extravirgin
750 gr fileuri de peste
1/3 cana masline
1/2 linguri capere
1 cana rosii din conserva
3 linguri ceapa tocata
1/2 lingura rozmarin proaspat
1/2 lingura usturoi tocat
1/3 cana vin alb
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 230 de grade Celsius, puneti o tigaie mare la foc rapid timp de 2-3 minute.
Turnati uleiul si ...Citeste »
Triunghiuri (foi de placinta) cu dovleac, reteta dietetica cu fructoza
Ingrediente:
foi de placinta Linco – 94 gr
dovleac – 730 gr
ulei – 20 ml (~1 lingura)
fructoza – 56 gr
scortisoara – 4 gr
esenta de vanilie – 6 ml
Mod de preparare:
Dovleacul, spalat si curatat de coaja, se da prin razatoare.
Impreuna cu fructoza si scortisoara, dovleacul se pune la calit, ...Citeste »
Triunghiuri (foi de placinta) cu mere, reteta dietetica cu fructoza
Ingrediente:
mere – 586 gr
fructoza – 31 gr
zahar vanilat – 8 gr
scortisoara – 4 gr
gris 13 gr (1 lingura)
foi de placinta – 110 gr
ulei pentru uns - 20 ml (1 lingura)
Mod de preparare:
Merele, spalate si curatate de coaja, se dau prin razatoare.
Impreuna cu fructoza si scortisoara merele ...Citeste »