Ingrediente salata:
77 gr quinoa
1 legatura patrunjel
1 castravete
1 rosie mare sau 2 medii
1 legatura ceapa verde
Ingrediente sos:
1/4 suc de lamaie (3-4 linguri)
1/4 ulei de masline (3 linguri )
1/4 lingurita piper
1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Quinoa se spala o data dupa care se pune in apa 250ml pentru 15 min.
Dupa ce s-a fiert, se lasa la racit.
Intre timp ...Citeste »
Sarmalute cu urda si ciuperci
Ingrediente:
urda
2 oua
ceapa verde
ardei gras rosu
marar
patrunjel
ciuperci
1 lingura ulei masline extravirgin
putin cimbru
boabe de piper
boia dulce
foi de dafin
sare
putin jambon afumat pentru gust
suc de rosii
bors
Mod de preparare:
Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si frunze mai groase) cu jambonul taiat.
Se opareste varza si se pregatesc frunzele.
Se caleste ceapa verde in uleiul de masline si ...Citeste »
Ingrediente:
carne tocata (poate sa fie de vita, de pui sau amestec vita cu porc)
2 oua crude
oua fierte
branza
ardei rosu
Mod de preparare:
Se condimenteaza carnea, se pun si 2 oua crude, apoi din amestecul acesta se intinde o foaie, deasupra se presara ouale fierte razuite (un strat), un strat de branza sau cascaval si un strat de ardei ...Citeste »
Tort cu fulgi de nuca de cocos
Ingrediente blat:
oua – 5 bucati
tarate – 12 linguri
fructoza – 2 linguri
apa – 5 linguri
Ingrediente crema:
fructoza – 3 linguri
tarate – 4 linguri
galbenusuri – 5 bucati
lapte – 1/2 l
stic de vanilie
lamaie (coaja groasa taiata cu cutitul, nu rasa)
migdale rase
portocale maruntite
nuca cocos – 150 g
mar
Ingrediente sirop:
suc de mere
suc de grapefruit
Mod de preparare ...Citeste »
Quiche cu somon si branza cu mucegai
Ingrediente pentru 4 portii:
ulei de masline de calitate
1 ceapa alba taiata marunt
100 grame parmezan, dat pe razatoare
2 linguri de busuioc proaspat, taiat
8 oua mari
250 ml smantana dulce
10 masline negre fara samburi
300 gr somon afumat, taiat felii
100 gr branza Roquefort, taiata cubulete
Mod de preparare:
Ungeti usor un vas ceramic pentru cuptor ...Citeste »