“Scoarta” de fistic
Ingrediente:
1/2 patratele de ciocolata amaruie
1 cana fistic, curatat de coaja si prajit
Mod de preparare:
Topiti ciocolata la foc mic, amestecand in continuu, sau incalziti-o 2 minute la cuptorul cu microunde, amestecand 1 minut.
Amestecati pana cand se topeste complet.
Adaugati fisticul.
Puneti amestecul de ciocolata si fistic pe o hartie cerata.
Tineti-l la frigider pentru o ora pana ...Citeste »
Dovleac in stil italian (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 dovleac lunguiet de 1 kg taiat in lungime si curatat de seminte
2 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie mijlocie, taiata rondele subtiri
1 dovlecel (250 gr), taiat bucati de circa 1 cm grosime
4 rosii mijlocii, taiate bucatele
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat mare
1/2 cana parmezan ras (optional)
1 lamaie ...Citeste »
Rosii la gratar cu sos pesto (pentru 6 portii)
Ingrediente:
3 rosii proaspete
2 catei de usturoi
1 cana frunze de busuioc proaspat, maruntit
2 linguri ulei de masline extravirgin
½ cana parmezan ras
2 linguri seminte de pin (se gasesc in comert; pot fi inlocuite cu nuci sau alune)
Mod de preparare:
Taiati rosiile in doua.
Amestecati cu mixerul usturoiul, busuiocul, uleiul de masline, ...Citeste »