Dieta cu bors de tarate
24 Iunie, 2010 Afectiuni endocrine, Detoxifiere, Diete, Promo |
Bineinteles, ca “ingredientul-minune” in aceasta dieta este borsul de tarate.
Se pot face anual cure de detoxifiere cu acest bors. Are proprietati energizante, antiseptice, depurative, antihipertensive, vitaminizante, antiplachetare (previne tromboza si infarctul miocardic), anticolesterolemiante si detoxifiante.
Cum se face acest bors, poti afla aici: Bors de tarate
Borsul de tarate este bogat in minerale (magneziu, potasiu, sodiu, sulf, siliciu, mangan, iod etc), vitamine (B si PP), enzime si acizi care ajuta la metabolism si digestie.
Este un stimulent al sistemului endocrin si al sistemului nervos.
Se beau 1-2 pahare de 3 ori/zi, dupa mese timp de 1-3 luni, mai ales, primavara. Se foloseste doar borsul proaspat preparat in casa.
Cura este contraindicata in ulcer gastroduodenal si gastrite.
Mai cititi si...
- Bors din tarate de grau
Borsul este considerat un leac deosebit in medicina populara, indeosebi in medicina traditionala ruseasca, unde este folosit ca remediu in foarte multe afectiuni. La ce este bun borsul de tarate? Borsul este bogat în minerale (magneziu, siliciu, sodiu, iod, etc), vitamine (B - Oua de prepelita – partea II
In partea I am vorbit despre cateva dintre beneficiile oualelor de prepelita, precum si despre deosebirile dintre ouale de gaina si cele de prepelita. Continuam cu alte aspecte importante. Ouale de prepelita contin mai multe vitamine Chiar daca - Conopida
Conopida – o “floare” hranitoare Conopida este un aliment foarte sanatos, hranitor si plin de vitamine. Partea comestibila o reprezinta mugurii tineri de flori, de culoare alba. Conopida apartine aceleeasi familii ca si broccoli, varza si varza creata - Guma de mestecat
Deseori ne pacalim senzatia de foame cu tot felul de trucuri, unele sanatoase, altele mai putin sanatoase. Printre cele sanatoase, se numara legumele si fructele, rontaite atunci cand ne apuca foamea intre mese, iar printre cele - Ciorba de manzat
Ciorba taraneasca de manzat Ingrediente: Carne manzat (pulpa, spata) – 750 g Morcov – 150 g Patrunjel radacina – 75 g Pastarnac – 75 g Telina radacini – 100 g Ceapa uscata – 150 g Cartofi – 300 g Ardei gras verde – 150