Gluten
11 August, 2010 Dictionar, Info alimente |
![]() |
Ce este glutenul?
In zilele noastre aceasta intrebare a capatat o importanta mai mare ca oricand.
Gluten, in cateva cuvinte, este un fel de proteina prezenta in grau, orz, secara si alte cereale.
Este important sa stii ca, glutenul in sine nu este neaparat rau pentru sanatatea ta. Cu toate acestea, exista oameni care au dificultati in digestia glutenului (intoleranta la gluten) si, prin urmare, trebuie sa-l evite.
In articolele urmatoare vom vorbi despre:
- Intoleranta la gluten – boala celiaca
- Dieta fara gluten
Mai cititi si...
- Cereale fara gluten
Ce inseamna intoleranta la gluten? In ultimul timp, cazurile de intoleranta la gluten au crescut foarte mult. Intoleranta la gluten este o boala inflamatorie a intestinului subtire, care apare ca rezultat a unei reactii imunoalergice fata - Cereale – macerare, fermentare, incoltire (I)
Intr-un articol mai vechi, am vorbit despre beneficiile prezentei ovazului in alimentatia noastra. Apoi, acum ceva timp, in cadrul unei discutii despre pregatirea ovazului, am fost intrebata de ce nu este bine sa il fierbem - Dieta Keto
O dieta ketogenica este o dieta bogata in grasimi si proteine si aduce un aport redus de carbohidrati (20-40 gr/zi), prin urmare poate fi numita o dieta low-carb extrema. Aportul crescut de grasimi va “aduce” - Obezitatea
Tot mai multi copii, femei, barbati sufera de aceasta boala cumplita. Unii dintre ei incearca din rasputeri sa faca fata acestei afectiuni, altii au pierdut demult lupta cu kilogramele. Alimentele de tipul: snackurilor dulci si - Dieta dupa nastere
Bineinteles ca nu o singura mama dupa nastere isi pune aceasta intrebare: “Ce-i de facut, cum sa slabesc?” Intrebarea pare sa aiba un raspuns simplu, dar nu este asa, deoarece in perioada de dupa nastere si
Februarie 1st, 2011 at 21:50
Va rog sa ma ajutati sa gasesc un magazin de unde pot cumpara produse fara gluten. multumesc