Drob de Pasti cu caise uscate si nuci
5 Aprilie, 2012 Mancaruri cu carne, Promo, Retete Pasti |
Ingrediente:
- 2 pulpe pui intregi, fara piele, dezosate (partea superioara + ciocanel)
- 1 pulpa curcan, dezosata, fara piele
- 6 oua
- 100 gr caise uscate
- 100 gr nuci curatate
- 50 ml coniac
- felii de bacon
- 1 lingurita praf de mustar
- 3 linguri miere
- 2 catei usturoi
- usturoi granule, varf de cutit
- putina sare
- 2 bucati ceapa, dimensiune medie
- 1 lingura unt
- piper negru
Mod de preparare:
- 4 oua se fierb tare.
- Caisele uscate si nucile se dau prin masina de tocat. Se amesteca cu 1 lingura miere si coniac. Se lasa deoparte pentru 10 minute.
- Ceapa se curata, se taie cubulete mici.
- Untul se topeste en bain-marie. La foc foarte mic, intr-o tigaie, ceapa se innabusa in unt.
- Carnea, ceapa si usturoiul proaspat se dau prin masina de tocat. Se amesteca cu nuci, caise uscate, coniac si miere. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se adauga si praful de mustar si usturoiul granulat.
- Ouale ramase se bate bine si se incorporeaza in masa.
- O forma dreptunghiulara se tapeteaza cu hartie de copt sau se unge cu unt.
- Feliile de bacon se aseaza pe forma tavii, una langa alta.
- Pe fundul tavii se rastoarna jumatatea din compozitie.
- In mijloc se aseaza 4 oua curatate si fierte tare.
- Deasupra se rastoarna restul de compozitie. Se niveleaza si preseaza. Masa se “inveleste” cu marginile feliilor de bacon.
- Forma se acopera cu hartie de copt si se pune intr-o tava cu apa.
- Cuptorul se preincalzeste pana la 160C. Tava cu drob se pune in cuptor si se coace ~1 ora.
- Cu 10 de minute inainte de a fi gata, drobul se scoate din cuptor si din forma, se aseaza pe un platou, se unge cu miere si iar se da la cuptor, la foc mai mare.
- Sa raceste inainte de de servire.
Paste Fericit!
foto: gettyimages.com
Mai cititi si...
- Pate de Pasti
Pate de Pasti Ingrediente pentru 10 portii: file de porc – 250 gr ficat de porc – 350 gr pulpa de pui, dezosata, fara piele, fiarta – 350 gr ceapa, marime mica – 1 bucata usturoi – 3 catei ardei gras verde, - Chec de curcan cu rosii si cascaval
Ingrediente: 500 gr file de curcan (sau pui) 150 gr mozzarella 50 gr rosii uscate 5 oua 1 lingurita de ierburi aromatice (busuioc, oregano, cimbru) 2 catei de usturoi 2 linguri lapte 1/2 lingurita piper roz macinat oregano proaspat Mod de preparare: File-ul de curcan se - Ardei umpluti cu pate
Ardei umpluti cu pate Ingrediente pentru 6 portii: ficat de vita – 350 gr carne tocata de vita – 150 gr ardei gras – 3 bucati ceapa, marime mare – 1 bucata usturoi pisat – 2 catei spanac – 100 gr ulei de - Dovlecei cu umplutura de carne de pui, nuci si cascaval
Ingrediente: 2 dovlecei 1 file de pui 50 gr nuci 100 cascaval, cheag tare sarea, piper oregano, cateva fire ulei de masline Mod de preparare: Dovleceii se taie in rondele de 5-6 cm, foarte atent se scoate pulpa, in asa fel incat sa se - Pizza fara aluat “Slabuta”
Ingrediente pentru 4 portii: oua proaspete – 100 gr (2 bucati) mozzarella – 95 gr ciuperci champignon crude – 500 gr rosii – 150 gr ceapa verde – 15 gr marar – 20 gr sare de masa dupa gust piper negru dupa