Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Ciorba de salata

Ciorbe, supe, borsuri, Retete South Beach faza I, Retete lacto vegetariene


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Ciorba de salata, articol scris de catre Slăbuţa

Ingrediente:

  • 40 ml ulei
  • 100 g ceapa taiata marunt
  • 10-15 g usturoi maruntit
  • 5 g boia
  • 250 ml lapte
  • 10 g smantana
  • 3 oua
  • 750 ml zer (optional… eu am pus pentru ca e foarte gustoasa ciorba daca pui zer)
  • 280 g salata

Mod de preparare:

  1. Uleiul cu ceapa si usturoiul se calesc un pic, apoi se adauga boiaua, si se pune imediat dupa boia apa, cam 4 L, sa nu se arda sa ramana rosie, apoi zerul.
  2. Se lasa sa fiarba si se adauga sare si otet dupa gust apoi se pune salata (o fierbi 1 minut separat apoi o maruntesti, daca nu o taiati marunta se va tine laolalta ).
  3. 1 ou se bate bine, se adauga apoi smantana (optional) si laptele.
  4. Separat se bat 2 oua bine si dupa ce e ciorba aproape gata, se toarna peste. Se vor face bucatele mici de ou prin ciorba si o sa fie mai consistenta.
  5. Dupa ce se raceste putin, cam 5 minute dupa ce am stins focul se adauga oul cu lapte peste si se omogenizeaza bine.

Reteta recomandata de Laura

Pentru informatii nutritionale complete vedeti aici: Ciorba de salata

Mai cititi si...

  • Supa crema de mazare verde boabe
    Aveti nevoie de: 2 litri de apa 250 de grame de mazare verde boabe 150 de grame de carne de pui taiata in bucatele mici 1 ceapa taiata marunt 1 catel de usturoi tocat bine sare, piper Preparare: Carnea de pui se pune
  • Ciorba dietetica din piept de pui
    Ciorba dietetica cu pui Ingrediente: Leustean – 100 gr Sare de/pentru masa – 18 gr (1 lingura) Carne de pui, piept, carne macra, crud – 640 gr (3 jumatati de piept de pui) Apa plata – 3500 ml Ceapa – 70
  • Supa crema de dovleac
    Ingrediente: 700 gr dovleac 1 ceapa 100 ml frisca 20% sare, piper, dupa gust 1 lingurita suc de lamaie (optional) sos de soia, dupa gust varf de cutit pudra/praf boia de ardei dulce cascaval cheag tare, dupa gust Mod de preparare: Dovleacul se portioneaza si
  • Masa de Pasti – varianta cu peste
    Felul I Supa de peste finlandeza Ingrediente pentru 8 portii: somon (de preferat cotlet, coada, dar nu file!) – 400 gr cartofi, marime medie – 2 bucati ceapa – 1 bucata unt – 50 gr frisca pentru gatit – 1 pahar marar –
  • Salata de Craciun cu pui
    Ingrediente pentru 10 portii: piept de pui – 1 kg salata – 2 capatani ceapa verde – 1 legatura ridiche – 4 bucati medii ardei gras verde – 3 bucati ceapa – 3-4 bucati medii unt – 15-20 gr rodie – 1/2 bucata

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Ciorbe, supe, borsuri, Retete South Beach faza I, Retete lacto vegetariene (115 / 119)


Ingrediente: 200 g file de ton, fiert si scurs bine de apa, si maruntit 1 ou 100 grame ceapa verde taiata marunt 10 g ulei de masline Mod de preparare: Am prajit putin ceapa in ...