Ciorba de salata
10 Decembrie, 2009 Ciorbe, supe, borsuri, Retete South Beach faza I, Retete lacto vegetariene |
![]() |
Ingrediente:
- 40 ml ulei
- 100 g ceapa taiata marunt
- 10-15 g usturoi maruntit
- 5 g boia
- 250 ml lapte
- 10 g smantana
- 3 oua
- 750 ml zer (optional… eu am pus pentru ca e foarte gustoasa ciorba daca pui zer)
- 280 g salata
Mod de preparare:
- Uleiul cu ceapa si usturoiul se calesc un pic, apoi se adauga boiaua, si se pune imediat dupa boia apa, cam 4 L, sa nu se arda sa ramana rosie, apoi zerul.
- Se lasa sa fiarba si se adauga sare si otet dupa gust apoi se pune salata (o fierbi 1 minut separat apoi o maruntesti, daca nu o taiati marunta se va tine laolalta ).
- 1 ou se bate bine, se adauga apoi smantana (optional) si laptele.
- Separat se bat 2 oua bine si dupa ce e ciorba aproape gata, se toarna peste. Se vor face bucatele mici de ou prin ciorba si o sa fie mai consistenta.
- Dupa ce se raceste putin, cam 5 minute dupa ce am stins focul se adauga oul cu lapte peste si se omogenizeaza bine.
Reteta recomandata de Laura
Pentru informatii nutritionale complete vedeti aici: Ciorba de salata
Mai cititi si...
- Supa crema de mazare verde boabe
Aveti nevoie de: 2 litri de apa 250 de grame de mazare verde boabe 150 de grame de carne de pui taiata in bucatele mici 1 ceapa taiata marunt 1 catel de usturoi tocat bine sare, piper Preparare: Carnea de pui se pune - Ciorba dietetica din piept de pui
Ciorba dietetica cu pui Ingrediente: Leustean – 100 gr Sare de/pentru masa – 18 gr (1 lingura) Carne de pui, piept, carne macra, crud – 640 gr (3 jumatati de piept de pui) Apa plata – 3500 ml Ceapa – 70 - Supa crema de dovleac
Ingrediente: 700 gr dovleac 1 ceapa 100 ml frisca 20% sare, piper, dupa gust 1 lingurita suc de lamaie (optional) sos de soia, dupa gust varf de cutit pudra/praf boia de ardei dulce cascaval cheag tare, dupa gust Mod de preparare: Dovleacul se portioneaza si - Masa de Pasti – varianta cu peste
Felul I Supa de peste finlandeza Ingrediente pentru 8 portii: somon (de preferat cotlet, coada, dar nu file!) – 400 gr cartofi, marime medie – 2 bucati ceapa – 1 bucata unt – 50 gr frisca pentru gatit – 1 pahar marar – - Salata de Craciun cu pui
Ingrediente pentru 10 portii: piept de pui – 1 kg salata – 2 capatani ceapa verde – 1 legatura ridiche – 4 bucati medii ardei gras verde – 3 bucati ceapa – 3-4 bucati medii unt – 15-20 gr rodie – 1/2 bucata