Supa crema de mazare verde boabe
2 Iunie, 2010 Ciorbe, supe, borsuri |
![]() |
Aveti nevoie de:
- 2 litri de apa
- 250 de grame de mazare verde boabe
- 150 de grame de carne de pui taiata in bucatele mici
- 1 ceapa taiata marunt
- 1 catel de usturoi tocat bine
- sare, piper
Preparare:
- Carnea de pui se pune la prajit putin in tigaie teflon si se lasa pana se albeste, apoi se da la o parte.
- Intr-o alta cratita se pune ceapa si usturoiul la calit pana devin transparente, peste ele se adauga boabele de mazare se adauga apa si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.
- Se condimenteaza cu sare si piper.
- Supa se ia de pe foc si se face crema cu ajutorul unui mixer.
- Dupa asta, se trece ciorba prin sita (peste asta puteti sari daca nu va deranjeaza bucatele de ceapa, mazare, etc).
- Se adauga carnita de pui peste supa si gata.
- Cantitatea de apa o puteti varia dupa cat de groasa sau de lichida va place supa!
Calorii la suta de grame : 48
Mai cititi si...
- Supa crema de dovleac
Ingrediente: 700 gr dovleac 1 ceapa 100 ml frisca 20% sare, piper, dupa gust 1 lingurita suc de lamaie (optional) sos de soia, dupa gust varf de cutit pudra/praf boia de ardei dulce cascaval cheag tare, dupa gust Mod de preparare: Dovleacul se portioneaza si - Supa crema de ciuperci, reteta de post
Reteta de post, recomandata de slabuta Rusu_Laura Ingrediente: 230 g ciuperci 35 gr faina neagra 15 gr vegeta 500-600 ml apa Mod de preparare: Se pune la fiert apa si vegeta. In alt vas se pun ciupercile la foc mic cu putina apa - Supa crema de ciuperci
Reteta preluata de la slabuta Laura, dar pe care eu am adaptat-o un pic. Supa crema de ciuperci (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 ceapa – 90 gr o lingura faina soia – 15 gr ciuperci curatate - 430 gr 1 lingura - Turte de quinoa
Ingrediente pentru 13-15 bucati: foto: livejournal.com 200 gr quinoa nepreparat 2-3 oua 1 ceapa 100 gr parmezan 4 catei de usturoi ceapa verde 100 gr fulgi de ovaz macinati 1/2 lingurita sare, piper dupa gust Mod de preparare: Quinoa se prepara conform indicatiilor de pe punga - Supa crema de conopida
Ingrediente pentru 6 portii: conopida proaspata (deja curatata) – 690 gr ceapa – 103 gr ceapa verde – 30 gr lapte semidegresat – 405 gr ulei de masline extra virgin – 1 lingurita ceai cu varf usturoi – 15 gr sare, piper
Septembrie 27th, 2012 at 23:11
Buna Ludmila,
Aici este explicat in detaliu http://www.slabute.ro/dieta-hipocalorica/4957-cate-calorii-are-o-reteta.html
Ne intereseaza cantitatea finala de mancare, nu cantitatea de ingrediente folosite (se mai evapora apa, etc).
Marina
Septembrie 27th, 2012 at 22:55
Doar 48 de calorii? Ma roade curiozitatea sa vad cum se calculeaza :)si se pare ca mie imi da altfel… cum se explica asta?
Deci, 250 gr mazare: minim 100 de calorii (daca gasesti cea mai non-calorica mazare, ex: de 40 cal, la Olympus)
150 de grame de pui: minim 180 de calorii
1 ceapa: 20-40 de calorii
1 catel de usturoi(20gr): 30 cal.
2 litri de apa: 0 calorii
5 ml ulei: minim 25 de calorii
Total cantitate mancare: aprox 2500 grame
Total calorii pt 2500 grame: aprox 360 de kcal
Prin urmare, la 100 grame de produs ar veni (360×100/2500= aprox 14,5 kcal.
Oare de ce mi-a dat asa?
Iunie 22nd, 2012 at 3:30
Nu e cam mult ulei? si prajeala…