Salata de crabi (pentru 2 portii)
Ingrediente:
6 cani frunza de salata verde maruntite
1 conserva de crab (250 gr), din care s-a scurs lichidul
1 cana rosii coapte, taiate cubulete
¼ branza Camembert (sau o varietate similara)
2 linguri cubulete de costita
¼ cana sos de salata fara zahar sau vinegreta cu ulei de masline
Mod de preparare:
Raciti doua farfurii.
Aranjati foile de ...Citeste »
Frittata cu somon afumat (pentru 2 portii)
Ingrediente:
8 tulpini de sparanghel proaspat
1 lingura ulei de masline extravirgin
½ ceapa
¼ cana rosii deshidratate
60 gr somon afumat
2 oua
¼ cana apa
3 linguri lapte praf degresat
¼ lingurita maghiran proaspat, maruntit
1 varf de cutit piper negru macinat
smantana degresata (optional)
arpagic (optional)
Mod de preparare:
Intr-o cratita mare aduceti la fierbere o cantitate mica de apa, ...Citeste »
Triunghiuri (foi de placinta) cu dovleac, reteta dietetica cu fructoza
Ingrediente:
foi de placinta Linco – 94 gr
dovleac – 730 gr
ulei – 20 ml (~1 lingura)
fructoza – 56 gr
scortisoara – 4 gr
esenta de vanilie – 6 ml
Mod de preparare:
Dovleacul, spalat si curatat de coaja, se da prin razatoare.
Impreuna cu fructoza si scortisoara, dovleacul se pune la calit, ...Citeste »
Triunghiuri (foi de placinta) cu mere, reteta dietetica cu fructoza
Ingrediente:
mere – 586 gr
fructoza – 31 gr
zahar vanilat – 8 gr
scortisoara – 4 gr
gris 13 gr (1 lingura)
foi de placinta – 110 gr
ulei pentru uns - 20 ml (1 lingura)
Mod de preparare:
Merele, spalate si curatate de coaja, se dau prin razatoare.
Impreuna cu fructoza si scortisoara merele ...Citeste »
Reteta de post, recomandata de slabuta Rusu_Laura
Ingrediente:
230 g ciuperci
35 gr faina neagra
15 gr vegeta
500-600 ml apa
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa si vegeta.
In alt vas se pun ciupercile la foc mic cu putina apa (30 ml maxim), se amesteca continuu (optional se poate adauga putin piper).
Dupa 5 minute se adauga peste ciuperci 400-500 ml ...Citeste »