Grupa sanguina 0 – Cereale, panificatie si patiserie
4 Iunie, 2009 Grupa sanguina 0 |
Alimentaţia ideală pentru persoanele cu grupa sanguină 0 – Cereale, produse de panificatie si patiserie
Cereale
RATIE / FRECVENTA:
- 1 ceasca sub forma uscata
- 1 – 3 ori pe saptamana
Paine
RATIE / FRECVENTA:
- 1 felie
- 1 – 2 ori pe zi
Paste fainoase
RATIE / FRECVENTA:
- 1 ceasca sub forma uscata
- 1 – 2 ori pe saptamana
NEUTRU | DE EVITAT |
---|---|
alac: faina de alac, paine de alac |
fulgi din mai multe soiuri de cereale |
busuioc rosu/coada vulpii | grau: cuscus, faina (tip 405 sau 450), faina de grau cu germeni de grau, faina integrala de grau, fulgi de grau, germeni de grau, gris de grau (Bulgur), gris de grau, gris din grau sticlos, pasca evreiasca nedospita (matses), paine cu germeni de grau, paine de graham, paine din faina integrala de grau, paine din faina de grau, prajituri cu faina de grau, produse de patiserie din faina de grau, tarate de grau, uruiala de grau |
hrisca: casa (hrisca prajita), faina de hrisca, paine de hrisca |
macaroane de hrisca (macaroane Soba) |
kamut (grau egiptean) |
ovaz: fulgi de ovaz, produse de panificatie din ovaz, paine de ovaz, faina de ovaz, grau sticlos, arnaut (Durum) |
mei, fulgi de mei |
paine din mai multe soiuri de cereale |
orez basmati | paine integrala de secara |
orez: crochete de orez, faina de orez, fulgi de orez, orez alb, orez natur, paine de orez, orez salbatic, tarate de orez, vafe de orez | porumb: cornflakes, malai, amidon din faina de porumb, malai copt |
orz, faina de orz | |
pasta de topinambur | |
paine de soia | |
paine din germeni de grau | |
paine fara gluten | |
paine integrala prajita/uscata | |
quinoa | |
secara: paine de secara, fulgi crocanti de secara, faina de secara |
Bibliografie:
- Dieta grupelor sanguine – Autor: Anita Hessmann – Kosaris; Traducere: Alexandra Greceanu; Editura: GEMMA; Data aparitiei: 2006; Numar de pagini: 110
- Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine – Autor: Peter J. D`Adamo, Catherine Whitney; Traducere: Dana Brehar-Cioflec; Editura: Roata; Data aparitiei: 2004; Numar de pagini: 392
Mai cititi si...
- Grupa sanguina A – Cereale, panificatie si patiserie
Alimentaţia ideală pentru persoanele cu grupa sanguină A – Cereale, produse de panificaţie şi patiserie - Grupa sanguina B – Cereale, panificatie si patiserie
Alimentaţia ideală pentru persoanele cu grupa sanguină B – Cereale, produse de panificaţie şi patiserie - Grupa sanguina AB – Cereale, panificatie si patiserie
Alimentaţia ideală pentru persoanele cu grupa sanguină AB – Cereale, produse de panificaţie şi patiserie - Cereale fara gluten
Ce inseamna intoleranta la gluten? In ultimul timp, cazurile de intoleranta la gluten au crescut foarte mult. Intoleranta la gluten este o boala inflamatorie a intestinului subtire, care apare ca rezultat a unei reactii imunoalergice fata - Grupa sanguina A – Uleiuri si grasimi
Alimentaţia ideală pentru persoanele cu grupa sanguină A – Uleiuri si grasimi