Budinca garnisita cu frisca si ciocolata (pentru 8 portii)
Ingrediente:
1 pachet (100 gr) praf de budinca fara zahar; cu aroma de vanilie
1/4 cana lapte degresat
3/4 cana frisca degresata batuta
8 bucatele de ciocolata
pudra de cacao
Mod de preparare:
Preparati budinca (din praful de budinca si lapte).
Repartizati-o in opt castroane; decorati cu frisca si ciocolata si presarati deasupra pudra de ...Citeste »
Salata de pui cu mere si nuci (pentru 2 portii)
Ingrediente:
150 g piept de pui fiert, taiat in cubulete
1/2 cana telina tocata
3/4 cana mar tocat
60 gr nuci tocate
1 lingura stafide
1/3 cana sos italian fara zahar
salata verde
Mod de preparare:
Intr-un castron mijlociu, amestecati cu grija pieptul de pui, telina, marul, nucile si stafidele.
Turnati desupra sosul si amestecati usor ...Citeste »
Parfe “Rasaritul soarelui” (pentru 2 portii)
Ingrediente:
1 cana capsune taiate felii
1 cana iaurt cu vanilie, degresat si fara zahar
1/2 cana cereale cu continut ridicat de fibre
Mod de preparare:
Asezati in starturi capsunele, iaurtul si cerealele in 2 pahare de desert.
Informatii nutritionale per portie:
185 calorii, 8 gr proteine, 37 gr carbohidrati, 1 gr grasime, 0 gr grasimi saturate, ...Citeste »
“Scoarta” de fistic
Ingrediente:
1/2 patratele de ciocolata amaruie
1 cana fistic, curatat de coaja si prajit
Mod de preparare:
Topiti ciocolata la foc mic, amestecand in continuu, sau incalziti-o 2 minute la cuptorul cu microunde, amestecand 1 minut.
Amestecati pana cand se topeste complet.
Adaugati fisticul.
Puneti amestecul de ciocolata si fistic pe o hartie cerata.
Tineti-l la frigider pentru o ora pana ...Citeste »
Dovleac in stil italian (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 dovleac lunguiet de 1 kg taiat in lungime si curatat de seminte
2 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie mijlocie, taiata rondele subtiri
1 dovlecel (250 gr), taiat bucati de circa 1 cm grosime
4 rosii mijlocii, taiate bucatele
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat mare
1/2 cana parmezan ras (optional)
1 lamaie ...Citeste »