Promo
Iata o variatiune interesanta, usoara, dietetica si originala pe tema “oua de Pasti”. Nu trebuie vopsite, nu trebuie incondeiate, ingredientele folosite sunt cele vor da culoare, contrast si aspect frumos.
Se pot folosi ingrediente dintre cele mai variate:
sunca
mazare fiarta
porumb
fasole verde
masline
verdeata
ardei gras
etc
Vei mai avea nevoie doar de gelatina care sa imite forma oului. Gelatina transparenta, intarire rapida, ...Citeste »
Pasca fara aluat, III
4 Aprilie, 2012Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Pasti, Retete RAW 1 CommentariuIngrediente (~240 kcal/100 gr):
350 gr branza de vaci 9%
150 gr smantana 15%
100 gr unt
2 bucati oua (galbenusuri)
65 gr zahar brut/sirop de agave/miere
esenta de vanilie
stafide
fructe uscate
Mod de preparare:
Branza de vaci se trece prin sita.
Galbenusurile se separa de albusuri.
In castronelul cu galbenusuri se adauga zaharul brut/siropul de agave/mierea si untul.
Se adauga si smantana. Se mixeaza bine, pana ...Citeste »
Ingrediente pentru 2 portii:
lapte de cocos/migdale – 400 ml
banane – 1 bucata dimensiune mare
gheata – cateva cubulete
fulgi de cocos – 1 lingurita
Mod de preparare:
Banana se curata de coaja si se taie rondele.
Se mixeaza cu ajutorul unui blender, pana la obtinerea unei mase omogene.
Se adauga laptele de cocos sau migdale, se mixeaza inca o data.
Smoothie se ...Citeste »
Ingrediente:
2 pere (cate vreti voi, eu de data aceasta le-am lasat intregi, data viitoare nu le mai las intregi)
350 ml apa
3 linguri fructoza
70 gr ciocolata 85% cacao
Mod de preparare:
Perele le-am curatat de coaja si le-am dat in clocot in apa cu fructoza care fierbea.
Am lasat sa dea 2-3 clocote, apoi le-am scos pe rand si ...Citeste »
Ingrediente:
carne de cocos (eu am folosit pulpe si piept iar restul cocosului l-am pastrat pentru o ciorbita), 1365g
vin rosu sec, 400ml
cognac, 60ml
ciuperci intregi, 320g
ceapa, 365g
ulei de masline extravirgin, 60ml
unt, 40g
usturoi, 14g
tarhon uscat, 1 lingurita
cimbru uscat, 1 lingurita
sare, piper
Mod de preparare:
Se sareaza si se pipereaza carnea de cocos.
Se incing 30 ml ulei intr-o tigaie si se ...Citeste »