Chec de curcan cu rosii si cascaval
6 Decembrie, 2011 Aperitive, Promo, Retete Craciun |
Ingrediente:
- 500 gr file de curcan (sau pui)
- 150 gr mozzarella
- 50 gr rosii uscate
- 5 oua
- 1 lingurita de ierburi aromatice (busuioc, oregano, cimbru)
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri lapte
- 1/2 lingurita piper roz macinat
- oregano proaspat
Mod de preparare:
- File-ul de curcan se toaca pana cand se obtine o compozitie foarte fina.
- Se adauga laptele, ouale, sarea, piperul si ierburile, se piseaza usturoiul si toata aceasta compozitie se amesteca cat mai bine.
- Mozzarella se taie in cubulete, se adauga in compozitie, apoi se incorporeaza rosiile uscate si iar se amesteca bine.
- Cuptorul se preincalzeste la 200C, forma de chec se tapeteaza cu hartie de copt.
- Se rastoarna compozitia, se preseaza, niveleaza cat mai bine, ca sa nu ramana goluri.
- Se coace cam 35 minute.
- Dupa ce checul este gata, se scoate din cuptor, se lasa la odihnit 5 minute, apoi se scoate din forma si se lasa la racit.
Craciun Fericit si Pofta Buna!
sursa foto: livejournal.com
Mai cititi si...
- Drob de Pasti cu caise uscate si nuci
Ingrediente: 2 pulpe pui intregi, fara piele, dezosate (partea superioara + ciocanel) 1 pulpa curcan, dezosata, fara piele 6 oua 100 gr caise uscate 100 gr nuci curatate 50 ml coniac felii de bacon 1 lingurita praf de mustar 3 linguri miere 2 catei usturoi usturoi - Pizza fara aluat “Slabuta”
Ingrediente pentru 4 portii: oua proaspete – 100 gr (2 bucati) mozzarella – 95 gr ciuperci champignon crude – 500 gr rosii – 150 gr ceapa verde – 15 gr marar – 20 gr sare de masa dupa gust piper negru dupa - Chec de fructe uscate, fara gluten
Ingrediente pentru un chec mare: 3/4 cana faina de migdale 3 oua 3/4 cana zahar de trestie 1/4 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare extract de vanilie naturala 1/2 cana caise uscate 1/2 cana prune uscate fara samburi 3/4 cana curmale fara samburi 1/4 - Cheesecake cu fructe
Ingrediente: 150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar 50 gr ciocolata amara 50 gr unt 450 gr crema de branza (cream cheese) 200 ml frisca 35% 4 linguri zahar brut suc din 1/2 de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita gelatina - Chec cu sparanghel, masline si rosii uscate la soare
Ingrediente 100ml ulei de masline 250g sparanghel (200g sparanghel alb, 50g sparanghel verde-varfurile) 200g faina neagra 2 1/2 lingurite praf de copt (1 plic) 1 lingurita sare 1 lingurita frunze de cimbru proaspat 3 oua 100ml lapte 120g masline negre curatate de samburi 100g rosii
Ianuarie 13th, 2012 at 18:02
Vaaaai cate retete noi …adik pt mn sunt noi…:x:x:xsi super faine merci slabuta:-*
Decembrie 9th, 2011 at 5:52
Buna Diana,
Carnea este cruda. La masina de tocat de obicei sunt 2 tipuri de site. Trebuie sa pui pe cea cu gauri mai mici, carnea tocata va trebui sa semene cu un ‘piure moale’.
Slabuta
Decembrie 8th, 2011 at 13:07
Carnea sa fie cruda sau fiarta? si se toaca la masina de tocat?