Reteta preluata de la slabuta Laura, dar pe care eu am adaptat-o un pic.
Supa crema de ciuperci (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 ceapa – 90 gr
o lingura faina soia – 15 gr
ciuperci curatate - 430 gr
1 lingura ulei – 10 ml
1 lingurita vegeta dietetica
cimbru
rozmarin
sare, piper
1 l apa
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu o lingurita vegeta.
Intre ...Citeste »
Quiche cu branza, Montignac faza I
Ingrediente pentru 4 portii:
10 rosii coapte, taiate in jumatate
ulei de masline de calitate
1 lingurita de usturoi pisat
1 lingurita de ierburi de Provence
1 ceapa alba taiata marunt
250 de grame de bacon sau sunca neafumata, taiat cubulete
8 oua mari
500 de ml smantana dulce
1 lingura arpagic taiat marunt
100 de grame de branza Gruyere ...Citeste »
Piure de dovlecei cu branza
Ingrediente:
150 gr dovlecei fierti
1 catel de usturoi
50 gr branza degresata
sare
piper
vegeta dietetica
Mod de preparare:
Dovleceii fierti ii stoarcem bine de apa si mixam totul la blender pana se face o pasta fina.
Mie imi plac mancarurile picante, dar se poate foarte bine fara usturoi si fara piper.
Nota: preparatul este destinat cinei glucidice, deci ...Citeste »
Ingrediente:
250 gr branza proaspata degresata
5 gr coaja de lamaie
3 oua
60 gr fructoza
1 praf de sare
10 ml ( merge si mai putin) ulei de masline pentru uns forma
2 ml esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se fierbe coaja de lamaie cateva minnute, apoi se toaca marunt.
Fructoza se amesteca cu galbenusurile, se freaca pana capata un amestec cremos.
Se adauga ...Citeste »
Clatite din ovaz, reteta pentru Montignac faza I
Ingrediente:
fulgi de ovaz
apa sau lapte degresat 0.1%
gem dietetic, fara zahar
Mod de preparare:
Se pun, intr-un castron, fulgii de ovaz cu apa sau lapte degresat 0.1% grasime.
Se lasa un pic sa se umfle, apoi se fac pasta cu blender-ul vertical.
Se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si le punem cu ...Citeste »