Ingrediente pentru 12 portii:
ton in ulei sau suc propriu – 1 conserva (200 gr)
morcovi fierti – 2 bucati
cartofi medii fierti – 2 bucati
castravete proaspat – 1 bucata
oua fierte – 2 bucati
maioneza slaba
ceapa verde, rosii cherry si fasii de ridiche alba – pentru ornat
Mod de preparare:
Morcovii, cartofii date pe razatoare, ouale si castravetele taiate cubulete mici.
Pe ...Citeste »
19 Mai, 2010Promo, Salate
Reteta recomandata de slabuta Babi.
Ton cu iaurt (pentru 1 portie)
Ingrediente:
1 conserva ton (in suc propriu)
1 iaurt dietetic
porumb dulce
o legatura de marar
Mod de preparare:
Tonul se scurge de apa si se amesteca cu iaurtul pana se obtine o pasta.
Se adauga porumbul si mararul.
Toata salata are 150 kcal. Este foarte sanatoasa si nutritiva.
Salata de cruditati (pentru 2 portii)
Ingrediente:
ridiche – 162 gr
ceapa verde – 31 gr
usturoi verde – 22 gr
salata verde – 180 gr
ulei de masline – 3 lingurite
otet de mere – 1,5 lingurita
sare, dupa gust
Mod de preparare:
Se spala bine toate legumele.
Se taie ceapa si ustoroiul inele.
Ridichile se impart in jumatati si se feliaza.
Salata verde se taie fasii.
Toate ...Citeste »
Salata de mozzarella si rosii (pentru 4 portii)
Ingrediente:
2 rosii mijlocii, bine coapte, taiate felii
125 gr branza mozzarella proaspata, taiata felii
1/4 cana frunze proaspete de busuioc
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri otet balsamic
1 lingurita piper negru zdrobit
Mod de preparare:
Aranjati rosiile, branza si busuiocul pe un platou mare.
Amestecati uleiul si otetul si turnati-le peste salata.
Presarati piper.
Informatii ...Citeste »
Salata de spanac cu somon inabusit (pentru 2 portii)
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline extravirgin
250 gr spanac proaspat, curatat
¼ lingurita sare
¼ lingurita piper negru proaspat macinat
½ cana ceapa tocata
3 rosii proaspete (circa 600 gr), curatate de coaja si seminte si taiate in cubulete
somon inabusit ramas de la reteta “Somon inabusit cu sos de castraveti si marar“
1 ...Citeste »