Salata de cuscus cu rosii si busuioc (pentru 7 portii)
Ingrediente:
3/4 cana cuscus fiert
1 rosie tocata
1/3 cana naut din conserva, scurs si uscat
2 hasme tocate
1 lingurita ulei de masline extravirgin
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
1 lingura busuioc maruntit
frunze de salata verde
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron cuscusul, nautul, hasmele, uleiul, zeama de lamaie si busuiocul.
Serviti pe ...Citeste »
“Scoarta” de fistic
Ingrediente:
1/2 patratele de ciocolata amaruie
1 cana fistic, curatat de coaja si prajit
Mod de preparare:
Topiti ciocolata la foc mic, amestecand in continuu, sau incalziti-o 2 minute la cuptorul cu microunde, amestecand 1 minut.
Amestecati pana cand se topeste complet.
Adaugati fisticul.
Puneti amestecul de ciocolata si fistic pe o hartie cerata.
Tineti-l la frigider pentru o ora pana ...Citeste »
Dovleac in stil italian (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 dovleac lunguiet de 1 kg taiat in lungime si curatat de seminte
2 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie mijlocie, taiata rondele subtiri
1 dovlecel (250 gr), taiat bucati de circa 1 cm grosime
4 rosii mijlocii, taiate bucatele
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat mare
1/2 cana parmezan ras (optional)
1 lamaie ...Citeste »
Rosii la gratar cu sos pesto (pentru 6 portii)
Ingrediente:
3 rosii proaspete
2 catei de usturoi
1 cana frunze de busuioc proaspat, maruntit
2 linguri ulei de masline extravirgin
½ cana parmezan ras
2 linguri seminte de pin (se gasesc in comert; pot fi inlocuite cu nuci sau alune)
Mod de preparare:
Taiati rosiile in doua.
Amestecati cu mixerul usturoiul, busuiocul, uleiul de masline, ...Citeste »
Ingrediente:
200g proteine de soia texturate
200g faina de grau integrala
50g tarate de grau
1 lingura de ulei
drojdie de bere
1 lingura de zahar
apa minerala
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas drojdia, o lingura de zahar pudra si 1/2 litru de apa si se pun intr-un loc caldut.
Cu mixerul se freaca proteinele de soia pana se transforma in praf.
Se adauga ...Citeste »