Rosii la gratar cu sos pesto (pentru 6 portii)
Ingrediente:
3 rosii proaspete
2 catei de usturoi
1 cana frunze de busuioc proaspat, maruntit
2 linguri ulei de masline extravirgin
½ cana parmezan ras
2 linguri seminte de pin (se gasesc in comert; pot fi inlocuite cu nuci sau alune)
Mod de preparare:
Taiati rosiile in doua.
Amestecati cu mixerul usturoiul, busuiocul, uleiul de masline, ...Citeste »
Frittata cu branza (pentru 2 portii)
Ingrediente:
2 lingurite de margarina
½ cana ceapa taiata felii
½ cana gogosar taiat felii
½ dovlecel taiat felii
2 rosii mici, taiate cubulete
1 lingura de busuioc proaspat, maruntit
1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
2 oua
½ cana branza de vaci dietetica
¼ cana lapte praf degresat
25 gr branza telemea slaba, rasa
Mod de preparare:
Topiti margarina la ...Citeste »
Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii)
Ingrediente:
1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit
1 lingurita sare
8 ciuperci mari
1 lingura ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba.
Adaugati spanacul si sarea. Acoperiti si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet.
Spalati ciupercile. Taiati si tocati cozile, indepartand capetele.
Incalziti uleiul de ...Citeste »
Piept de pui cu ghimbir (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
½ lingurita ghimbir proaspat ras
½ lingurita piper negru proaspat macinat
2 catei de usturoi
4 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol zeama de lamaie, ghimbirul, piperul si usturoiul.
Puneti bucatile de piept de pui intr-un castron adanc.
Turnati deasupra ...Citeste »
Salata orientala de varza (pentru 4 portii)
Ingrediente:
½ capatana de varza alba mica, tocata
3 hasme tocate
2 linguri ulei de susan brun
2 linguri otet din vin
2 linguri seminte de susan prajite
Mod de preparare:
Amestecati bine varza, hasmele, uleiul si otetul.
Tineti la frigider pana la servire.
Inainte de a servi, adaugati semintele de susan si amestecati din nou.
Informatii nutritionale per ...Citeste »