Promo
Aportul de grasimi nesaturate, care se gasesc in peste si in uleiurile vegetale, este foarte important, deoarece ele nu pot fi produse de catre organism.
Acizii grasi esentiali cunoscuti sub denumirea de Omega 3 detin multiple functii in organism. Ele actioneaza ca reglator si stabilizator asupra tensiunii arteriale, ritmului cardiac, sistemului imunitar şi acuitatii vizuale.
Prin aportul ...Citeste »
Ciuperci umplute cu spanac
11 Februarie, 2010Aperitive, Promo, Retete South Beach faza I, Retete post, Retete vegetariene 1 CommentariuCiuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii)
Ingrediente:
1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit
1 lingurita sare
8 ciuperci mari
1 lingura ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba.
Adaugati spanacul si sarea. Acoperiti si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet.
Spalati ciupercile. Taiati si tocati cozile, indepartand capetele.
Incalziti uleiul de ...Citeste »
Piept de pui cu ghimbir (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
½ lingurita ghimbir proaspat ras
½ lingurita piper negru proaspat macinat
2 catei de usturoi
4 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol zeama de lamaie, ghimbirul, piperul si usturoiul.
Puneti bucatile de piept de pui intr-un castron adanc.
Turnati deasupra ...Citeste »
Salata de pui cu fistic (pentru 4 portii)
Ingrediente salata:
½ cana fistic macinat fin
½ + ¼ lingurita sare
½ lingurita + 1 varf de cutit piper negru macinat
4 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele
2 linguri ulei de masline extravirgin
½ cana ceapa alba tocata
1 capatana salata verde
Ingrediente sos:
1 lingurita ceapa alba rasa
1 avocado ...Citeste »
Salata de soia
10 Februarie, 2010Promo, Retete South Beach faza I, Retete post, Retete vegetariene, Salate ComentariiSalata de soia (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 punga (450 gr) de soia verde congelata
¼ cana otet de orez condimentat
1 lingura ulei vegetal
¼ lingurita sare
¼ piper negru proaspat macinat
1-2 legaturi ridichi (250 gr), taiate felii subtiri
1 cana frunze proaspete de coriandru, maruntite
Mod de preparare:
Intr-un castron mare amestecati boabele de soia (dezghetate), otetul, uleiul, sarea, piperul, ridichile si ...Citeste »