Afectiuni cardio-vasculare
Ovazul – bun la toate
Faina de ovaz si taratele de ovaz sunt surse importante de fibre dietetice.
Aceste fibre contin un amestec de aproximativ jumatate fibre solubile si jumatate fibre insolubile. O componenta a fibrelor solubile, gasita in ovaz, sunt beta-glucanii, fibre solubile, care s-au dovedit eficiente in reducerea colesterolului din sange.
Ovazul este, de asemenea, una ...Citeste »
Somon
15 Aprilie, 2010Afectiuni cardio-vasculare, Calorii, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie ComentariiSomon – un “izvor” de Omega 3
Sunt atat de multe lucruri bune pe care trebuie sa le stiti despre somon, incat nu stiu de unde sa incep.
Este un peste care, chiar si persoanelor care evita preparate/mancaruri din peste, cu siguranta le va placea.
Isi pastreaza “fermitatea” chiar si atunci cand este preparat la gratar.
Poate fi ...Citeste »
Pomelo – un “parfum” al naturii
Pomelo este cel mai mare dintre toate fructele citrice, are o aroma si un gust deosebit. Partea comestibila are o culoare care variaza de la galben pal la roz si rosu.
Coaja este foarte groasa, dar moale, iar fructul este usor de decojit. Pomelo este bogat in acid folic, potasiu, vitamina ...Citeste »
Ton
22 Martie, 2010Afectiuni cardio-vasculare, Calorii, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie 3 ComentariiTonul – un aliment bogat in omega 3
Tonul este, acum, unul dintre cele mai populare soiuri de pesti in Japonia.
Are numeroase beneficii pentru sanatate, printre care scaderea tensiunii arteriale, prevenirea bolilor cardiace si prevenirea bolii Alzheimer.
Tonul este o sursa excelenta de proteine, chiar daca unele vitamine si minerale se pierd in timpul procesarii si conservarii ...Citeste »
Ceai verde
10 Martie, 2010Afectiuni cardio-vasculare, Calorii, Info alimente, Promo, Slabit naturist 6 ComentariiCeaiul verde este unul din alimentele-miracole, cu foarte multe beneficii pentru sanatatea noastra.
Chinezii au cunoscut aceste beneficii inca din antichitate, folosindu-l pentru a trata orice, de la dureri de cap pana la depresie. Ceaiul verde a fost folosit ca medicament in China, timp de cel putin 4 000 ani.
Rezultatele unui studiu epidemiologic indica faptul ...Citeste »