Afectiuni cardio-vasculare
Orez negru
Orez negru - de ce trebuie sa il incluzi in alimentatia ta Orezul negru este o alternativa mult mai sanatoasa si nutritiva orezului alb, care este ultra-procesat pentru ca sa devina ...Citeste »
Inlocuitori de sare ("sare" cu continut scazut de sodiu)
Sarea (NaCl) este un compus chimic numit clorura de sodiu - 40% sodiu (Na) si 60% clor (Cl). Sodiul este prezent atat in alimente de origine vegetala, animala cat si ...Citeste »
In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am inceput discutia despre metodele optime de preparare a cerealelor.
Cereale incoltite
Consumul de cereale rafinate/procesate influenteaza in mod negativ sanatatea noastra, contribuie in mod direct la aparitia unor probleme cum ar fi: obezitatea, nivel ridicat de colesterol, probleme cardiace, hiperglicemia si diabet.
Consumul de cereale incoltite aduce organismului nostru ...Citeste »
Faina de migdale este o alternativa sanatoasa, nutritiva la traditionala faina de grau si o solutie foarte buna in cazul persoanelor care au intoleranta la gluten. De asemenea, este un aliment bun in cazul unei alimentatii in care se doreste reducerea cantitatii de carbohidrati din surse precum: cerealele. Faina de migdale poate fi folosita la ...Citeste »
Alimente relaxante
4 Ianuarie, 2012Afectiuni cardio-vasculare, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie 1 CommentariuStresul, supranumit ‘ucigasul tacut’, castiga din ce in ce mai mult ‘loc’ in vietile noastre. Stresul prelungit poate duce la aparitia bolilor de inima, aritmiei cardiace, tensiunii arteriale, caderii parului si migrenelor, stresul tine organismul intr-o stare de permanenta alerta.
Mereu vor exista motive si conditii propice pentru stres, este imposibil sa ne izolam intr-un glob ...Citeste »
Borsul este considerat un leac deosebit in medicina populara, indeosebi in medicina traditionala ruseasca, unde este folosit ca remediu in foarte multe afectiuni.
La ce este bun borsul de tarate?
Borsul este bogat în minerale (magneziu, siliciu, sodiu, iod, etc), vitamine (B si PP), enzime si acizi.
Borsul este un puternic depurativ si are un rol in detoxifierea organismului. De asemenea, scade tensiunea si ...Citeste »
Organismul uman utilizeaza acizi grasi in multe functii, de la construirea membranelor celulare pana la efectuarea unor functii-cheie in creier, ochi si plamani.
Functiile grasimilor:
Creier. Grasimile compun 60% din creier si sunt esentiale pentru functionarea creierului, inclusiv abilitatile de studiu si memorie. Grasimile sunt importante, in special, pentru femeile gravide, deoarece acestea participa la dezvoltarea creierului ...Citeste »