Pachetele cu spanac si branza
26 Martie, 2010 Patiserie, Promo, Retete lacto vegetariene |
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 gr faina integrala
- 100 ml lapte
- 13 gr drojdie
- 1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml
- 1 ou
- 1 lingurita otet de mere
- 1 praf de sare
Pentru umplutura:
- 1/2 ceapa – 35 gr
- spanac congelat – 140 gr
- telemea light – 132 gr
- 2 oua
- 1 lingura faina integrala – 21 gr
- 1 lingura ulei masline – 20 ml
- marar sau patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare:
- Se dizolva drojdia in laptele caldut si se toarna peste faina. Se adauga oul, uleiul, sarea, otetul si se framanta pana se obtine un aluat omogen, care se lasa sa creasca la cald 30 minute.
Umplutura:
- Se pune spanacul pe foc iute pana nu mai lasa apa.
- Se lasa deoparte intr-un castron.
- Se pune ceapa la calit cu uleiul si un pic de apa.
- Dupa ce se caleste, se pune ceapa peste spanac, se adauga un ou batut, sare si piper dupa gust, faina si se amesteca repede. Se lasa sa se raceasca.
- Se adauga apoi al doilea ou, branza faramitata, mararul tocat si se amesteca.
Se intinde aluatul intr-o foaie de 5 mm groasime si se taie rondele mai mari cu un recipient mai larg.
Se pun pe fiecare rondea cate 2 lingurite din compozitia de spanac, se pliaza rondeaua si se lipesc marginile cu o furculita. Se ung toate pachetele cu un ou batut, se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se la cuptor, foc mediu, 180 gr pentru 30 min.
Informatii nutritionale per 100 gr: Pachetele cu spanac si branza
Mai cititi si...
- Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci Ingrediente (pentru 4 portii) 1 ceapa maricica (80 gr) 400 gr ciuperci champignon proaspete 200 g smantana slaba 1 lingura de faina (17 gr) 1 lingura ulei de masline sare, piper verdeata (marar) 2 catei de usturoi Mod de preparare: Ceapa se curata, - Pizza cu ciuperci si fenicul
Ingrediente pentru 2 portii: Aluat 150 gr faina integrala 100 fr branza de vaci 1 lingurita praf de copt 3 linguri de lapte 2 linguri de ulei masline sare piper Umplutura 250 gr rosii sare piper 1 bulb de fenicul 50 gr champignon boia de ardei 1 lingura de ulei de - Drob de miel dietetic
Drobul este o reteta traditionala romaneasca care nu trebuie sa lipseasca de pe masa noastra de Pasti. Drob de miel dietetic Ingrediente: maruntaiele de la miel (1 ficat, 2 rinichi, 1/2 plaman) 3 legaturi de ceapa 3 legaturi de - Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se - Paine de soia
Ingrediente: 200g proteine de soia texturate 200g faina de grau integrala 50g tarate de grau 1 lingura de ulei drojdie de bere 1 lingura de zahar apa minerala Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas drojdia, o lingura de zahar pudra si 1/2 litru
Mai 29th, 2010 at 14:41
am facut si eu astazi si au iesit foarte bune. mersi de reteta.
Martie 28th, 2010 at 23:08
poti sa calesti ceapa in apa. merge f bine:)
Martie 28th, 2010 at 15:28
Da, sunt si informatii nutritionale aici: http://calorii.slabute.ro/calorii-pachetele-spanac-branza-sunshine.html
Le adaug si la articol, mi-a scapat
Martie 27th, 2010 at 9:30
Par chiar foarte apetisante…Dar avem cumva informatii nutritionale pt.100 gr.de produs?
As renunta si la ceapa prajita in ulei,eu fac placinta de spanac doar cu umplutura din spanac,branza si ou.Mai economisim ceva calorii…