Chec dietetic “Slabuta”
Ingrediente:
Tarate fine de grau, 100% natural si integral – 70 gr
Oua proaspete – 265 gr (5 bucati)
Bicarbonat de sodiu, alimentar – 5 gr
Praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr
Esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 8 gr
Lapte de consum proaspat, semidegresat, 1,5% grasime – 100 ml
Lapte batut natural 2% grasime – ...Citeste »
Strudel dietetic de mere (pentru 8 portii)
Ingrediente:
3 mere mari golden curatate de coaja si seminte – 785 gr
stafide – 30 gr
zahar brun (optional) – 1 lingura
ulei de floarea soarelui – 1 lingura
foi strudel
Mod de preparare:
Se taie cubulete merele si se calesc intr-o tigaie de teflon cu o lingura ulei, una zahar si jumatate pahar apa ...Citeste »
Clatite din ovaz, reteta pentru Montignac faza I
Ingrediente:
fulgi de ovaz
apa sau lapte degresat 0.1%
gem dietetic, fara zahar
Mod de preparare:
Se pun, intr-un castron, fulgii de ovaz cu apa sau lapte degresat 0.1% grasime.
Se lasa un pic sa se umfle, apoi se fac pasta cu blender-ul vertical.
Se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si le punem cu ...Citeste »
Ingrediente:
4 oua
4 linguri rase fructoza ( aprox 35 gr)
2 linguri ulei de masline ( aprox 40 ml)
4 linguri faina integrala ( aprox 55 gr)
1 fiola esenta vanilie ( 10 ml)
4- 5 lunguri gem fara zahar
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 170 C.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune deoparte.
Se aseaza ...Citeste »
Pere fierte la abur, umplute cu ciocolata (pentru 2 portii)
Ingrediente:
2 pere coapte, spalate
10 bucatele de ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Taiati partea de sus a perelor, putin deasupra portiunii in care incep sa se bombeze.
Scoateti casuta cu samburi cu ajutorul unei lingurite.
Umpleti fiecare para cu 5 bucatele de ciocolata.
Puneti la foc “capetele” taiate ale perelor.
Asezati fiecare para ...Citeste »