Fursecuri cu migdale (pentru 13 bucati)
Ingrediente:
5 gr tarate fine de grau
58 gr faina integrala
30 gr fructoza, sirop de agave
4 ml esenta de vanilie, lamaie
10 ml ulei masline, o lingura
13 migdale
5 gr scortisoara
25 gr unt/(nu margarina)
Mod de preparare:
Se topeste untul si se freaca cu fructoza pana se topeste.
Se adauga uleiul si se amesteca bine.
Apoi esentele, taratele, ...Citeste »
Chec dietetic “Slabuta”
Ingrediente:
Tarate fine de grau, 100% natural si integral – 70 gr
Oua proaspete – 265 gr (5 bucati)
Bicarbonat de sodiu, alimentar – 5 gr
Praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr
Esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 8 gr
Lapte de consum proaspat, semidegresat, 1,5% grasime – 100 ml
Lapte batut natural 2% grasime – ...Citeste »
Strudel dietetic de mere (pentru 8 portii)
Ingrediente:
3 mere mari golden curatate de coaja si seminte – 785 gr
stafide – 30 gr
zahar brun (optional) – 1 lingura
ulei de floarea soarelui – 1 lingura
foi strudel
Mod de preparare:
Se taie cubulete merele si se calesc intr-o tigaie de teflon cu o lingura ulei, una zahar si jumatate pahar apa ...Citeste »
Ingrediente:
250 gr branza proaspata degresata
5 gr coaja de lamaie
3 oua
60 gr fructoza
1 praf de sare
10 ml ( merge si mai putin) ulei de masline pentru uns forma
2 ml esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se fierbe coaja de lamaie cateva minnute, apoi se toaca marunt.
Fructoza se amesteca cu galbenusurile, se freaca pana capata un amestec cremos.
Se adauga ...Citeste »
Clatite din ovaz, reteta pentru Montignac faza I
Ingrediente:
fulgi de ovaz
apa sau lapte degresat 0.1%
gem dietetic, fara zahar
Mod de preparare:
Se pun, intr-un castron, fulgii de ovaz cu apa sau lapte degresat 0.1% grasime.
Se lasa un pic sa se umfle, apoi se fac pasta cu blender-ul vertical.
Se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si le punem cu ...Citeste »