Promo
Buseu dietetic cu dovlecei si urda
Ingrediente:
Urda dulce de vaca, 104g
Sare de/pentru masa, 6g (1 lingurita)
Ceapa, 82g
Dovlecei, 474g (3 dovlecei medii)
Oua proaspete, 4 bucati
Mod de preparare:
Se dau dovleceii spalati pe razatoare.
Se toaca marunt ceapa.
Se razuie si urda.
Intr-un vas se amesteca urda, dovleceii, ceapa, sarea si ouale batute.
Se amesteca bine compozitia.
Se toarna intr-o forma tapetata cu hartie ...Citeste »
Salata de cruditati (pentru 2 portii)
Ingrediente:
ridiche – 162 gr
ceapa verde – 31 gr
usturoi verde – 22 gr
salata verde – 180 gr
ulei de masline – 3 lingurite
otet de mere – 1,5 lingurita
sare, dupa gust
Mod de preparare:
Se spala bine toate legumele.
Se taie ceapa si ustoroiul inele.
Ridichile se impart in jumatati si se feliaza.
Salata verde se taie fasii.
Toate ...Citeste »
Prajitura cu ciocolata, Montignac faza I
Ingrediente:
310 gr ciocolata neagra (70% cacao) rupta bucati, plus 185 gr pentru topping
10 oua mari, cu galbenusurile separate de albusuri
Mod de preparare:
Captusiti un vas cu pergament pentru gatit.
Pe margine, pergamentul ar trebui sa fie cu cativa cm mai inalt decat vasul.
Preincalziti cuptorul cu 15-20 de minute la 200 de grade ...Citeste »
Ovazul – bun la toate
Faina de ovaz si taratele de ovaz sunt surse importante de fibre dietetice.
Aceste fibre contin un amestec de aproximativ jumatate fibre solubile si jumatate fibre insolubile. O componenta a fibrelor solubile, gasita in ovaz, sunt beta-glucanii, fibre solubile, care s-au dovedit eficiente in reducerea colesterolului din sange.
Ovazul este, de asemenea, una ...Citeste »
Ingrediente:
Piept de pui, tocat marunt
Rosii
Ardei gras verde
Salata verde
otet balsamic
putin unt
Mod de preparare:
Se taie puiul marunt, se rumeneste intr-o tigaie de teflon cu putin unt (4 gr), se condimenteaza puiul binenteles inainte, dupa preferinte.
Apoi intr-un bol se aseaza salata, rosiile, ardeiul verde maruntit, se adauga si puiul peste , iar la sfarsit se adauga si putin ...Citeste »