Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Dieta si alaptare

Dieta, Sport si Sarcina, Promo


Dieta si alaptare, articol scris de catre Ianna

Acest articolul se adreseaza mamicilor care inca alapteaza!

Multe femei dupa nastere incep sa se uite mai insistent in oglinda si, daca in timpul sarcinii isi admirau burtica, acum nu le-a ramas decat sa vada o ramasita de burtica “goala” si poate mai multe sau mai putine sunculite de grasime decat inainte de sarcina.

Si, evident, ca orice femeie, chiar daca este mamica, isi doreste sa arate bine si sa scape de kilogramele in plus. Vestea buna este ca probabil nu aveti de facut schimbari majore in alimentatia voastra dar sunt cateva considerente de luat in calcul.

  1. alaptare dieta Dieta si alaptareInainte de a incepe orice regim alimentar, copilul trebuie sa fie de cel putin doua luni alaptat.
    Este mai bine sa nu faceti nimic constient in pierderea greutatii decat dupa a doua luna. Acest lucru da corpului, suficient timp pentru a stabili cu succes o aprovizionare sanatoasa de lapte care este mai putin probabil sa fie afectat negativ daca aportul caloric este restrictionat.
    Alaptarea copilului dumneavoastra poate duce la arderi de la 300 pana la 800 de calorii pe zi – asa ca tineti cont de faptul ca, chiar si fara o dieta anume sunteti pe drumul cel bun: ardeti calorii suplimentare.
  2. La san, fara restrictie.
    Cercetarile au demonstrat ca ambele: alaptarea mai frecventa si alaptarea mai mult de sase luni duce la pierderea in greutate a mamei.Mancati cel putin 1800-2200 de calorii pe zi. In timpul alaptatului nu trebuie sa se consume mai putin de 1800 de calorii pe zi, iar majoritatea femeilor nu ar trebui sa scada sub aceasta limita (decat la recomandarea medicului). Unele mame vor avea nevoie chiar mult mai mult decat acesta limita.
    Studiile arata ca alimentatia mai mica de 1500 kcal/zi poate pune in pericol atat productia, cat si calitatea laptelui, si implicit si nutritia copilului dvs.
  3. Nu pierdeti in greutate mai mult de 1 kilogram pe saptamana.
    Dupa luna a doua de alaptare cele mai multe mame pot pierde in conditii de siguranta pana la 1 kilogram pe saptamana, sau 2,5 kilograme pe luna.
    Acest lucru care nu afecteaza aprovizionarea cu lapte sau bunastarea copilului.
  4. Micsoreaza caloriile treptat.
    O scadere brusca in aportul de calorii poate reduce, considerabil, producerea de lapte. Cauza reducerii laptelui, prin scaderea brusca a caloriilor, este datorata faptului ca organismul mamei se autoprotejeaza, reducand resursele neesentiale, cum ar fi productia de lapte.
  5. Evitati solutii rapide.
    Dietele bazate pe lichide, sarace in carbohidrati, vitamine, fibre, fier si/sau medicamente sau pastile de slabit nu sunt recomandate in timp ce alaptati!

Ganditi-va ca doar alaptand ardeti intre 300 si 800 kcal/zi, se mai adauga ingrijirea copilului si alte activitati zilnice, care duc si ele la alte arderi de calorii, va situeaza deja la dieta!

Si pana la urma, de ce sa nu slabiti sanatos fara sa afectati copilul?! Daca simtiti nevoia activitatilor fizice luati copilul la plimbare! Nu faceti exces nici la sport. Sportul arde calorii deci consuma din aportul caloric al laptelui.

Ce s-ar putea intampla in cazul in care o mama care alapteaza pierde din greutate prea repede?

  • Este afectata sanatatea mamei: oboseala, depresie, etc (vezi articole cu o alimentatie scazuta in calorii: Cura rapida, Alimentatia cu putine calorii)
  • Poate duce la o cantitate redusa de lapte
  • Poate duce la o scadere in greutate a copilului, pentru ca nu este hranit cum/cat trebuie (cantitativ si calitativ)

O dieta echilibrata este importanta pentru sanatatea dumneavoastra si a copilului!

Una dintre minunile laptelui matern este ca acesta poate satisface nevoile copilului dvs, din punct de vedere nutritional. Dar, doar pentru ca, copilul dvs. nu va fi afectat de orice insuficienta nutritionala din partea dvs, nu inseamna ca nu va avea de suferit.

O alimentatie sanatoasa este importanta pentru ca aveti nevoie de energie pentru a ingriji un copil, sau chiar mai multi, daca nu e primul copil.

Mancati sanatos si bine!

Puneti accent pe fructe, legume, carne slaba, gratare, cereale, lichide multe.

Mancati diversificat!

Nu sunteti la regim de ingrasare dar nici de slabire. Trebuie sa invatati si sa intelegeti ca o data ce sunteti mamica aveti mai multe responsabilitati, printre care si de A AVEA GRIJA DE NUTRITIA COPILULUI DVS, reposabilitate ce NU trebuie neglijata!

Si pana la urma ce conteaza daca veti fi mai plinute pe perioada alaptatului daca veti avea un copil sanatos?! Dupa alaptare nu aveti decat sa incepeti sa faceti sport mai mult si sa tineti o dieta mai saraca in calorii pentru a va asigura ca ardeti surplusul de grasime.

Daca acest articol nu v-a convins ca trebuie sa aveti grija de alimentatia dvs in timp ce alaptati atunci va recomand sa discutati cu doctorul dvs.

Mai cititi si...

  • Alimentatia in timpul alaptarii
    Multe mamici sunt nedumerite atunci cand vine vorba de ‘dieta’ in timpul alaptarii. In esenta, nu este vorba de o anume dieta, ci de o alimentatie variata, echilibrata, corecta si sanatoasa, care trebuie urmata atat
  • Beneficiile antrenamentelor cu greutati pentru femei
    Cele mai multe femei cred ca daca fac antrenamente de forta vor lua in greutate si vor ajunge sa arate ca niste barbati. Nimic mai fals! De-a lungul timpului s-au facut numeroase cercetari in domeniu si
  • Antrenament cu greutati pentru incepatori – partea I
    Antrenament cu ridicarea greutatilor pentru incepatori Daca vrei sa scapi de grasime sau sa iti modelezi corpul, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face este antrenamentul cu greutati. Dieta si cardio sunt
  • Dieta dupa nastere
    Bineinteles ca nu o singura mama dupa nastere isi pune aceasta intrebare: “Ce-i de facut, cum sa slabesc?” Intrebarea pare sa aiba un raspuns simplu, dar nu este asa, deoarece in perioada de dupa nastere si
  • Sfaturi slabire de la slabute (I)
    Slabutele cu vechime te ajuta sa slabesti sanatos, sa faci alegeri alimentare corecte, sa iti gasesti/regasesti motivatia necesara si sa fii activa fizic. Ianna Premise si scopuri gresite. Nu mergeti pe premisa acum “incerc o dieta drastica

O părere despre “Dieta si alaptare”

  1. 1
    elena

    da snt de acord cu articolul de mai sus si eu alaptez si am tinut o dieta mai slaba an calori si sa oservat scaderea laptelui

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Dieta, Sport si Sarcina, Promo (404 / 407)


Reteta de post, recomandata de slabuta Rusu_Laura Ingrediente: 230 g ciuperci 35 gr faina neagra 15 gr vegeta 500-600 ml apa Mod de preparare: Se pune la fiert apa si vegeta. In alt vas se ...