Salata de sparanghel alb (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 lingurita tarhon proaspat, maruntit
1/2 cana rosii nfara seminte, taiate marunt
1/3 cana ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi tocat
2 linguri otet de vin alb
frunze de salata
1 conserva (350 gr) varfuri de sparanghel alb, bine scurse
Mod de preparare:
Intr-un castron mic amestecati tarhonul, rosiile, uleiul, usturoiul si otetul.
Pentru a servi ...Citeste »
Pizza Portobello (pentru 2 portii)
Ingrediente:
1 lingurita ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi tocat
250 gr ciuperci curatate, fara codite
1 varf de cutit sare
1 varf de cutit piper negru macinat
300 gr branza mozzarella, feliata sau rasa
10 frunze proaspete de busuioc
2 rosii proaspete, feliate, prajite sau coapte pe gratar
frunze de oregano (optional)
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron uleiul ...Citeste »
Salata de pui la gratar cu sos tzatziki
Ingrediente gratar carne de pui:
30 ml ulei de masline extravirgin
1 lingurita oregano
2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa
1/4 lingurita sare
1 lingurita piper negru zdrobit
4 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele
Ingrediente sos tzatziki:
1 cana iaurt simplu degresat
2/3 cana castraveti curatati de coaja si seminte, taiatai ...Citeste »
Salata de cuscus cu rosii si busuioc (pentru 7 portii)
Ingrediente:
3/4 cana cuscus fiert
1 rosie tocata
1/3 cana naut din conserva, scurs si uscat
2 hasme tocate
1 lingurita ulei de masline extravirgin
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
1 lingura busuioc maruntit
frunze de salata verde
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron cuscusul, nautul, hasmele, uleiul, zeama de lamaie si busuiocul.
Serviti pe ...Citeste »
Clatite din fulgi de ovaz (pentru 1 portie)
Ingrediente:
1/2 cana fulgi de ovaz clasici (nu instant)
1/4 cana branza de vaci dietetica (sau tofu)
4 albusuri
1 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
Mod de preparare:
Amestecati cu mixerul fulgii de ovaz, branza de vaci, albusurile, esenta de vanilie, scortisoara si nucsoara pana la omogenizare.
Ungeti cu putin ulei o ...Citeste »